Koprski rokometaši lovijo Evropo

Ekipa Kopra je v letošnji sezoni doživela veliko pretresov. Na začetku sezone je bik trener Peter Mičović, nasledil pa ga je Uroš Rapotec. Kljub številnim težavam lahko Koprčani sezono zaključijo tako kot vsa zadnja tri leta - na četrtem mestu.

Aljoša Bertok Foto: RD Koper
Aljoša Bertok Foto: RD Koper

KOPER > Čeprav se je prvoligaško tekmovanje za teden dni ustavilo, imajo v taboru edinega primorskega predstavnika med elito o čem razmišljati. Boj za četrto mesto in nastop v evropskem tekmovanju tudi v naslednji sezoni je še edini cilj, ki ga lahko rumeno-modri izpolnijo. “Možnosti imamo, vse je v naših rokah. Če bomo pravi in boljši od Maribora, si bomo to tudi zaslužili. Nobene katastrofe ne bo niti, če bomo na koncu peti,” pravi predsednik kluba Aljoša Bertok.

O težavah, ki bodo sledile po koncu sezone, bodo vodilni v klubu razmišljali takrat. Jasno je, da se bo v Kopru prihodnjo sezono ogrodje ekipe povsem spremenilo. Odhodu občasnega reprezentanta Aleksa Vlaha v Zagreb bodo poleti sledili Nino Grzentič (Tatran Prešov), Adam Bratkovič (Francija) in Martin Kocjančič (Maribor).

Gorenje z Jovičićem do lovorike

Naslova slovenskega pokalnega zmagovalca so se razveselili rokometaši velenjskega Gorenja z nekdanjim koprskim trenerjem Zoranom Jovičićem. Velenjčani, ki so na poti do zaključnega turnirja četverice izločili prav Koprčane, so glavnino dela opravili v sobotnem polfinalu, ko so tudi s petimi goli Ajdovca Andraža Keteja z 29:27 premagali serijske zmagovalce in branilce lovorike Celje Pivovarno Laško. Včeraj pa so v finalu s 24:20 ugnali gostitelje zaključnega turnirja, novomeško Krko.

Verjetno pa bo mladi trener Uroš Rapotec, ki naj bi vodil moštvo tudi v prihodnji sezoni, ostal še brez kakšnega ključnega rokometaša. “Morda bo res odšel še kakšen igralec. A tak je trend slovenskega rokometa v zadnjih letih. Moramo poudariti, da tudi ekipa, kot je Celje, pred vsako sezono izgubi sedem, osem rokometašev. Velenjčani so jih pred to sezono kar devet. Nam je precej časa uspevalo zadržati najboljše, skupaj smo bili kar šest let. Sedaj pa si določeni želijo zamenjave okolja in prav je, da se preizkusijo tudi drugje,” je povedal predsednik Bertok. Smernice, ki so jih v klubu začrtali stremijo k menjavi generacije: “Določeni dogovori so že sklenjeni. Poleg tega, da pridno vključujemo svoj mladinski pogon, bomo pripeljali še nekaj mladih rokometašev iz bližine. Verjamemo, da bomo tudi prihodnje leto konkurenčni.”

Vzpon RD Koper je bil po razpadu predhodnika Cimosa skokovit. Ekipa se je iz tretjeligaškega tekmovanja hitro prebila med elito. Prvi dve sezoni, ki ju je odvodil sedanji trener Gorenja Zoran Jovičić, so rumeno-modri končali na solidnem četrtem mestu. A apetiti vodilnih so zrasli, poskus s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem pa se je hitro izjalovil. Resda so pod vodstvom Vujovića zaigrali v Evropi, a pravega lova na Celje in Gorenje ni bilo. Slovenski selektor se je poslovil, nasledil ga je Peter Mičović, ki pa je vodil le nekaj tekem. Od takrat je vse v rokah mladega Rapotca, ki bo s svojimi fanti skušal splezati na končno četrto mesto. Do konca sezone so še štiri tekme, ključna pa utegne biti medsebojna tekma v Mariboru čez slaba dva tedna. Trenutno ima Maribor ima točko več od Kopra.


Najbolj brano