Zabiče čez Budvo do Poreča

Z minimalno zmago z 12:10 na povratni tekmi v Črni gori so se balinarji Zabič uvrstili v četrtfinale evropskega pokala, kjer jih čakata dvoboja z Istro iz Poreča.

Balinarji Zabič so se uvrstili med osem najboljših ekip na stari 
celini. Foto: Simon Maljevac
Balinarji Zabič so se uvrstili med osem najboljših ekip na stari celini. Foto: Simon Maljevac

S tridnevne ekspedicije po jadranski obali se je delegacija Zabič vrnila dobre volje. Zaradi slabega vremena so Maini iz Budve povratni dvoboj osmine finala evropskega pokala gostili v dvorani v Tivtu. Primorska zasedba je kljub zelo zahtevnim igriščem iztržila zmago po rednem delu tekme, kar ji je ob zmagi z 18:4 v prvi tekmi prineslo zanesljivo napredovanje v četrtfinale.

Tako kot na prvi tekmi so Zabiče prevladovale v tekaških disciplinah, kjer sta svoje delo opravila David Šircelj in Gregor Moličnik. Z zmagama Simona Možine v natančnem zbijanju ter Antona Fabca v igri v krog so si slovenski podprvaki na široko odprli pot do uspeha in v končnico tekme vstopili z visokim vodstvom 10:4.

Maini Budva - Zabiče 10:12

Štafetno zbijanje - Ćubela, Zec : D. Šircelj, Moličnik 32:43. Krog - : Zec : Fabec 18:23, B. Đurović : Moličnik 22:19. Natančno zbijanje - T. Ranković : Možina 11:21, M. Đurović : Boštjančič 28:12. Hitrostno zbijanje - Ćubela : D. Šircelj 30:32, M. Đurović : Moličnik 27:30. Trojka - S. Anđušić, D. Anđušić, Ćubela : D. Šircelj, Moličnik, Ceglar 10:13. Dvojici - Zec, T. Ranković : Ličan (Šestan), Maljevac 13:7, M. Đurović, N. Ranković : Možina, Boštjančič 11:10. Posamezno - B. Đurović : Fabec 13:2.

Črnogorski prvaki se kljub navidez brezizhodnemu položaju niso predajali, temveč so v zadnjih klasičnih igrah zaigrali na vse ali nič. Še dobre pol ure pred koncem ni kazalo na pravo dramo, ki se je odvijala v zadnjih minutah, ko so se gostom zatresle roke. Na veselje skupine navijačev je trojka Zabič vendarle zadržala mirno kri in prišla do zmage, ki je zadostovala za končni uspeh.

“Razmere za igro so bile zelo zahtevne, sam pa sem imel tudi nekaj zdravstvenih težav. Večji del tekme smo odigrali skladno z načrtom, v samem zaključku pa smo začeli grešiti in Maini so začutili svojo priložnost. Zdržali smo do konca in sedaj se lahko veselimo napredovanja med najboljših osem evropskih ekip,” je na poti domov razmišljal David Šircelj.

V preostalih obračunih osmine finala je francoski Balaruc še drugič ugnal zagrebški Zrinjevac, Pula in italijanska BRB Ivrea pa sta si napredovanje zagotovila šele po dodatni igri. Že v soboto zvečer je bil opravljen tudi žreb četrtfinala, ki je Zabičam namenil dvoboj z Istro iz Poreča, kar je razveselilo igralce in privržence moštva iz Kočanije. Zaradi bližine prizorišč se na obeh tekmah, ki bosta 18. maja in 1. junija, obeta imenitno vzdušje.

Kot državni prvaki so imeli mesto v četrtfinalu vnaprej zagotovljeno Škofjeločani, ki jih čaka dolga pot na jug Francije. Pula se bo pomerila s francoskim Saint Vulbasom, v italijanskem derbiju pa se bosta za mesto na zaključnem turnirju udarila BRB Ivrea in La Perosina.


Najbolj brano