Na facebooku ugasnila javna skupina Gibanje Portorož

Javna skupina Gibanje Portorož, ki jo je lani na družbenem omrežju facebook ustanovil Đenio Zadković s somišljeniki ter z njeno pomočjo tudi zmagal na lokalnih volitvah in postal župan Pirana, je včeraj ugasnila.

Obvestilo, s katerim so skrbniki Gibanja Portorož pojasnili, zakaj 
zapirajo javno skupino.  Foto: andras
Obvestilo, s katerim so skrbniki Gibanja Portorož pojasnili, zakaj zapirajo javno skupino.  Foto: andras

PIRAN > Na vrhu strani Gibanja Portorož se je pojavilo obvestilo, da je Gabrijel Franca, eden od skrbnikov te javne skupine in piranski podžupan iz vrst stranke Gibanje za občino Piran (GZOP), to skupino arhiviral. Poslej ni več mogoče ustvarjati objav, všečkati, komentirati in dodajati novih članov, lahko pa člani skupine še vedno vidijo doslej napisane objave.

Gabrijel Franca je v skupino zapisal še pojasnilo: “Zaradi pogostih manipulacij in neresnic smo se odločili, da do nadaljnjega onemogočimo delovanje foruma. Tovrstno pisanje je žal v povolilnem obdobju stranki GZOP in celotni Občini Piran povzročilo veliko moralno škodo.”

Đenio Zadković je bil pred dnevi znova tarča kritikov, ki so pod drobnogled vzeli njegovo umetniško delovanje še iz časov, ko se ni aktivno ukvarjal s politiko. Na Zadkovićevi spletni strani koanphotopoems.com so namreč objavljena pisma, ki jih je leta 2016 pisal predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in mu zaželel srečo na volitvah, leta 2015 je o načrtih, da bi ustanovil banko Združenih narodov v Kopru, pisal takratnemu generalnemu sekretarju OZN Ban-Ki-Moonu, o novi neodvisni individualni cerkvi s sedežem v Piranu pa je pisal tudi papežu Frančišku.

Piranskega župana njegovi svetovalci in prijatelji že ves čas od izvolitve opozarjajo, naj se vzdrži komentiranja na facebooku, saj lahko njegove besede marsikdo napak (in namerno) razume. A javno skupino Gibanje Portorož, ki je bila tudi forum za izmenjavo mnenj med prebivalci občine, bo marsikdo tudi pogrešal. Vanjo so bili vabljeni vsi, ki jim je bilo mar za občino in so želeli tvorno sodelovati na vseh nivojih in sferah družbenega življenja.


Najbolj brano