V pripor še štirje vodiči

Reka ilegalnih prebežnikov se ni ustavila niti med prazničnimi dnevi. Policisti so prijeli tudi štiri vodiče oziroma prevoznike, ki so po zaslišanju na koprskem okrožnem sodišču dobili streho nad glavo v koprskem priporu.

Policisti so pri Krvavem Potoku ustavili kombi, poln  prebežnikov. Foto: PU Koper
Policisti so pri Krvavem Potoku ustavili kombi, poln prebežnikov. Foto: PU Koper

V torek zvečer so policisti v Krvavem Potoku ustavili kombi fiat ducato, v katerem sta bila 77-letni Italijan in 30-letni Pakistanec, ki ima urejen status v Italiji. V kombiju sta v tovornem delu prevažala 25 ilegalnih migrantov, ki so na območju Sviščakov peš nezakonito prišli v Slovenijo. Italijana in Pakistanca so policisti s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča, ki je za oba odredil pripor.

Zaradi prepovedanega prehajanja meje se je v priporu po zaslišanju pri dežurnem preiskovalnem sodniku znašel tudi 31-letni hrvaški voznik. V osebnem avtomobilu je prevažal pet ilegalnih migrantov, ki so mejo prestopili v bližini mejnega prehoda Jelšane. V sredo pa so policisti pri naselju Trebčane na Bistriškem ustavili še avto nemške registracije, ki ga je vozil 37-letni državljan Švedske. V avtu je prevažal tri ilegalne prebežnike, Iranca in dva Iračana. Državna tožilka je po zaslišanju voznika, ki ima avstrijsko vozniško dovoljenje, predlagala pripor, s čimer se je strinjala tudi dežurna preiskovalna sodnica.

25 prebežnikov sta Italijan in Pakistanec peljala v kombiju.

Od torka do včeraj zjutraj so policisti na območju koprske policijske uprave prestregli 30 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško, v začetku tedna (od ponedeljka do torka) pa še 38 ilegalnih prebežnikov. Med nezakonitimi migranti je bilo največ državljanov Pakistana (38), v treh dneh je za mednarodno zaščito zaprosilo 17 ljudi. Največ prebežnikov so v zadnjih dneh obravnavali policisti koprske in bistriške policijske postaje. Večjo skupino ilegalnih migrantov so prestregli tudi italijanski varnostni organi v bližini Milj. Med petnajsterico tujcev iz Bangladeša in Pakistana je bilo tudi nekaj mladoletnikov. Vsi so zaprosili za azil.


Najbolj brano