Misija (ne)mogoče

Rokometaši Kopra, ki so morali v prejšnjem krogu priznati premoč Loki, drevi ob 20.15 gostujejo v celjski dvorani Zlatorog. Rumeno-modrim, ki v končnici za prvaka ne blestijo, se vse bolj izmika končno četrto mesto.

 Foto: FPA
Foto: FPA

KOPER > Slovensko klubsko rokometno dogajanje se počasi bliža koncu. Medtem ko Celjani, ki so pred tednom dni ugnali Gorenje, strumno korakajo proti novemu naslovu državnega prvaka, se Koprčani krčevito borijo za končno četrto mesto in uvrstitev v evropsko tekmovanje v naslednji sezoni. A naloga bo za rokometaše trenerja Uroša Rapotca, ki so si v prejšnjem krogu privoščili spodrsljaj v Škofji Loki, zelo zahtevna. “V Celje odhajamo z željo, da popravimo vtis s prejšnje tekme. Moramo zmanjšati število tehničnih napak, ki so nas velikokrat v sezoni stale točk. Želimo si zmagati, a vemo, da bo zelo težko,” se zahtevnosti obračuna s Celjani zaveda Grega Krečič.

Rumeno-modri so sicer neposrednega tekmeca v boju za četrto mesto Maribor pred dvema tednoma na domačem igrišču premagali, a so v naslednjem krogu vtis pokvarili z nepričakovanim porazom proti Loki. “Že celo sezono se ubadamo s svojo igro. Imamo prebliske, ko odigramo zares odlično partijo, potem pa spet pridejo na dan črne minute. Ni še nič izgubljenega. Z drevišnjo zmago proti Celju bi naredili korak bližje k četrtemu mestu. Kljub temu pa mislim, da bo odločalo gostovanje v Mariboru,” še dodaja Krečič.

Grega Krečič

rokometaš RD Koper

“V Celje odhajamo z željo, da popravimo vtis s prejšnje tekme.“

Letošnja koprska rokometna sezona je polna vzponov in padcev. Take igre Primorci kažejo tudi v ligi za prvaka. Eno boljših predstav v sezoni so pokazali v uvodnem krogu lige za prvaka, ko so na domačem igrišču proti Celjanom nekaj minut pred koncem vodili, a nato - tudi po zaslugi sodniških odločitev - ostali praznih rok. “V Celju redko kdo slavi. A v tej sezoni smo videli nekaj presenečenj. Zakaj mi ne bi bili tisti, ki bi presenetili favorita,” kljub slabši formi ne obupuje Krečič, ki je v drugem delu sezone eden ključnih Rapotčevih mož. Njegovi zadetki bodo pomembni tudi drevi, ko bodo Koprčani skušali Celjanom odščipniti prepotrebne točke.


Najbolj brano