Stavba nove ajdovske glasbene šole bo nared do poletja

Stavba nove glasbene šole v Ajdovščini je skoraj dobila končno podobo, zdaj potekajo obrtniška dela v notranjosti. Naložbo naj bi zaključili do konca junija, še pravi čas, da bodo mladi glasbeniki in učitelji šolsko leto začeli pod skupno streho.

Stavba bodoče glasbene šole dobiva končno podobo.  Foto: Alenka Tratnik
Stavba bodoče glasbene šole dobiva končno podobo.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Potem ko je občina po težavah podjetja As-Primus iz Cerknice, ki je pristalo v stečaju, za nadaljevanje prenove nekdanje šolske stavbe v glasbeno šolo jeseni izbrala ponudbo podjetja Elita Nagode iz Žapuž, se energetska sanacija in prenova bližata koncu. Zunaj je treba urediti pločnik in okolico stavbe, z deli hitijo tudi v notranjosti. Župan Tadej Beočanin je zaključek del napovedal do konca junija, tako da se bo glasbena šola z obstoječih lokacij v mestu vanjo preselila do začetka novega šolskega leta. Tedaj bodo vsi oddelki združeni pod skupno streho.

Ureditev novih prostorov bo zaradi izbire drugega izvajalca občino stala približno tri milijone evrov, dober milijon več od prvotnega načrta. Na občini podražitev pripisujejo trenutnim razmeram v gradbeništvu, saj so se cene v zadnjem letu občutno povišale.

Občina je bivšemu izvajalcu izstavila račun za pogodbeno kazen, unovčila bančno garancijo za dobro izvedbo del in proti njemu vložila odškodninsko tožbo. Kot je še pojasnil župan, so postopki zaključeni, odprt je le še stečajni del. Občina je kljub zakasnitvi izvedbe za dobro leto prek ministrstva za infrastrukturo za naložbo uspela dobiti 223.000 evrov od kohezijskega sklada EU in države.


Najbolj brano