Trampolini se vrnejo po praznikih

Priljubljeni trampolini v centru športov na mivki ob Semedelski promenadi, ki so jih morali v začetku meseca odstraniti, ker so jih vandali poškodovali, so še vedno na popravilu. V koprskem javnem zavodu za šport napovedujejo, da bodo za uporabo ponovno na voljo v začetku prihodnjega meseca.

Pet od sedmih trampolinov je bilo tarča vandalizma.  Foto: Nataša Hlaj
Pet od sedmih trampolinov je bilo tarča vandalizma.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Pet od sedmih trampolinov je bilo tarča vandalizma, saj so v zavodu za šport ugotovili, da so nekateri objestni najstniki za zabavo s trampolinov odstranjevali vzmeti in jih zbirali. Približno 14 ali 15 vzmeti je držalo skupaj prožno ponjavo, zato je bila uporaba ob odstranitvi vzmeti nevarna.

Direktor javnega zavoda za šport Duško Madžarović našteva, da so otroci delali salte, skakali obuti, po trije naenkrat. Zaskrbljen in jezen je, ker so se po njegovem vedenju takšne stvari dogajale tudi ob prisotnosti staršev. “Skakanje s čevlji po ponjavi ni dovoljeno, ker se poškoduje platno, zato se morajo uporabniki sezuti,” pojasnjuje Madžarović.

Urnik

Območje centra športov na mivki ob Semedelski promenadi je od 1. aprila do 31. oktobra odprto med 5. in 24. uro, med 1. novembrom in 31. marcem pa ga zaprejo uro prej, torej ob 23. uri.

Sprašuje se, kakšen je smisel nuditi takšna igrala, če pa uporabniki niso sposobni upoštevati osnovnih pravil. “Bojim se, da enostavno nismo dorasli. Opazili smo še, da se obiskovalci v parku sprehajajo s psi, vozijo s kolesi. Kmalu bomo temu naredili konec. Ko bodo znova namestili popravljene trampoline, bo v parku naš zaposleni, ki bo ob najbolj obleganih dopoldanskih in popoldanskih urah med obhodi obiskovalce opozarjal na red ter upoštevanje pravil,” napoveduje Madžarović.

Za zdaj še nima podatka, koliko bo stalo popravilo trampolinov, pravi pa, da gre za povsem nepredviden in nepotreben strošek. “Sam jih ne bi nikoli dovolil postaviti, dokler ne bi bila zagotovljena navzočnost osebe, ki bi po potrebi opozarjala na napačno uporabo. Še sreča, da se do zdaj ni zgodila kakšna nesreča,” opozarja Madžarović.


Najbolj brano