Preprodajalca prijeli na kolesarski stezi

Novogoriški kriminalisti in policisti so nedavno na kolesarski stezi, ki povezuje Novo Gorico in Šempeter pri Gorici, pri preprodaji heroina prestregli 33-letnega Bolgara. Pri njem so opravili tudi hišno preiskavo, zaradi ponovitvene nevarnosti pa je v priporu. Kriminalisti iz Gorice pa so pred časom v operaciji Petko prav tako prijeli Bolgare, ki so na kolesarski stezi preprodajali drogo.

Novogoriški kriminalisti so pred dnevi pri preprodaji heroina na 
kolesarski stezi zalotili 33-letnega Bolgara.
Novogoriški kriminalisti so pred dnevi pri preprodaji heroina na kolesarski stezi zalotili 33-letnega Bolgara.  

NOVA GORICA > Pred nekaj dnevi so novogoriški kriminalisti in policisti popoldne na kolesarski stezi med Novo Gorico in Šempetrom pri Gorici, v bližini Rafuta, pri prodaji heroina zalotili 33-letnega državljana Bolgarije, ki ima začasno bivališče v Novi Gorici. Zasegli so mu dva zavitka heroina.

Drogo prodajal goriškim odvisnikom

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec v minulih mesecih na območju kolesarske steze domačim in italijanskim odvisnikom prodajal heroin. Pri Bolgaru so policisti opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli druge predmete, ki jih je uporabljal pri kaznivih dejanjih, večjih količin droge pa pri njem menda niso našli.

33-letnega osumljenca so novogoriški kriminalisti nato s kazensko ovadbo zaradi suma štirih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odpeljali k dežurni preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča, ki je zaradi ponovitvene nevarnosti za Bolgara odredila pripor.

Tudi v operaciji Petko prijeli Bolgare

Kriminalisti iz Gorice pa so že pred časom obravnavali več podobnih primerov, ko so ravno tako državljani Bolgarije z začasnim bivališčem v Novi Gorici na kolesarski stezi v bližini Rafuta preprodajali heroin. Po koncu dveletne preiskave so ovadili 22 ljudi. Nekatere izmed njih so zalotili pri razpečevanju droge in jih aretirali, s tem pa pretrgali razvejano preprodajalsko mrežo združbe.

Goriški kriminalisti so preiskavo poimenovali Petko, saj so pri nadziranju telefonskih klicev morebitnih kupcev pogosto slišali vzdevek Petko. Ta naj bi bil vodja skupine tujih državljanov, ki je preprodajala prepovedane substance.

S podrobnejšo preiskavo so začeli že leta 2015, ko so aretirali goriškega razpečevalca, ki je imel dvajset gramov heroina. Nato pa so pod drobnogled vzeli še skupino bolgarskih državljanov z bivališčem v Novi Gorici, ki je vzpostavila donosen čezmejni posel. Heroin so v glavnem prodajali na obmejni kolesarski stezi. Goriški policisti so še pojasnili, da so so se kupci s preprodajalci običajno predhodno dogovorili po telefonu in se nato srečali na kolesarski stezi, nelegalne posle pa so običajno sklenili v nekaj sekundah. Med preiskavo so goriški policisti zasegli večje količine heroina.


Najbolj brano