Nova plaža in ograja manj

Družba Adria Ankaran vstopa v novo turistično sezono prenovljena in polepšana. “Želimo postati najboljši družinski resort v Istri,” pravi direktor družbe Aleš Semeja. Poleg turističnih kapacitet, ki so jih dvignili na raven štirih zvezdic, so včeraj obiskovalcem ponudili še novo igrišče.

Aleš Semeja, direktor Adrie Ankaran (levo) in ankaranski župan 
Gregor Strmčnik ob prenovljenem igralu na plaži.  Foto: Alenka Penjak
Aleš Semeja, direktor Adrie Ankaran (levo) in ankaranski župan Gregor Strmčnik ob prenovljenem igralu na plaži.  Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Odkar Adrio Ankaran vodi doc. dr. Aleš Semeja, družba ni le prenovila tega družinskega resorta, temveč se je z ankaransko občino in županom Gregorjem Strmčnikom končno povezala v dialog. Še letos naj bi padel del ograje, ki Adrio Ankaran ločuje od kraja. Pri Hrvatinovi ulici jo bodo odstranili in obiskovalcem odprli neposredno pot do morja.

Pred novo turistično sezono je vodstvo družbe povsem prenovilo Hotel Convent, ki je, denimo, kot destinacija za poroke v letošnjem letu povsem razprodan. Prenovili so tudi številne apartmaje, ki jih je zasnoval znameniti arhitekt Edo Mihevc, ter jih namenili prenočevanju večjih družin in deloma še hišnih ljubljenčkov. Novi nastanitveni programi so namenjeni tudi seniorjem, v kampu pa so za letošnjo sezono razprodana vsa mesta, namenjena pavšalnim zakupom. Vse bolj priljubljen postaja tudi tako imenovani camper-stop.

1,2 milijona evrov je stala obnova resorta Adria Ankaran, 192.000 nočitev so v Adrii ustvarili lani.

Na plaži so že včeraj odprli novo veliko otroško igrišče, kmalu pa bodo namestili še kabine za preoblačenje, klopi, tuše, senčnike in ležalnike. Poleg je vrata že odprla nova centralna restavracija, ki jo vodi šef kuhinje Dragan Arsov, šef strežbe pa je Sašo Dominko.

Celotna prenova je vredna 1,2 milijona evrov, vložek pa se jim že vrača, saj so samo letos v prvem kvartalu ustvarili skoraj 6000 nočitev, kar je za 50 odstotkov več kot lani. Uspelo jim je, kot pravijo, na račun programa za seniorje, dvigom kakovosti storitev ter uspešnim nastopom na tujih trgih, ki so prinesli nove organizirane skupine turistov iz Švice.

“Minulo leto je bilo prelomno, saj smo se lotili več kot nujne obnove. Družba Adria Ankaran namerava v prihodnjih letih povečati hotelske kapacitete s prenovo preostalih Mihevčevih apartmajev ter vso hotelsko ponudbo poenotiti na kategorijo štirih zvezdic.” Kot zanimivost dodajmo, da naj bi še letos v sklopu Poletja v Ankaranu gostom Adrie ponudili nekaj kulturnih prireditev, kar je prav tako znak boljšega sodelovanja z občino.

“Vizija vodstva Adrie je skladna z našo strategijo razvoja Ankarana kot destinacije za družinski, športni, zdravstveni in zdraviliški turizem ter z vizijo naše blagovne znamke Krajinski park Debeli rtič. Fizična ograja, ki bo padla ob Jadranski cesti, je element zastarelega razmišljanja, kakršno v današnje čase ne sodi več,” je zadovoljno povedal župan Gregor Strmčnik.


Najbolj brano