Dobro delo je opaženo

Na drevišnji slavnostni seji ob prazniku Občine Renče-Vogrsko v kulturnem domu v Bukovici bodo priznanja občine prejeli Valentina Gregorič Saksida z Vogrskega, Boris Arčon iz Renč in Konjeniško društvo Soča.

Člani Konjeniškega društva Soča  vsako leto na prvem večjem 
srečanju - letos so se zbrali ob jezeru Vogršček -   zbirajo  denar za   
pomoči potrebne, ki ga  podelijo na jurjevanju v Bukovici.
Člani Konjeniškega društva Soča vsako leto na prvem večjem srečanju - letos so se zbrali ob jezeru Vogršček - zbirajo denar za pomoči potrebne, ki ga podelijo na jurjevanju v Bukovici. 

BUKOVICA > Valentina Gregorič Saksida bo prejela občinsko plaketo za večletne uspehe oziroma vrhunske dosežke na področju družbenih dejavnosti. Vrsto let je zapisana glasbi, njenemu ustvarjanju in predajanju znanja, zlasti mlajšim rodovom. Skupaj z učitelji in dirigentom skrbi za prepoznavnost šolskega pihalnega orkestra in godbeniške šole na Vogrskem, ki jo trenutno obiskuje 30 učencev.

Tudi Boris Arčon bo plaketo prejel za večletne izjemne uspehe oziroma vrhunske dosežke na področju družbenih dejavnosti. V uredništvu Občinskega lista se je zavzemal za večjo prepoznavnost in povezanost krajevnih skupnosti in prebivalcev občine. Aktivno deluje pri organizaciji prireditev Društva za kulturo, turizem in razvoj Renče, pomagal je pri razstavi ob 750-letnici prve znane omembe Renč in renškem narečnem slovarju, kot poznavalec preteklosti je sodeloval z osnovno šolo, še posebej pa se je angažiral pri izgradnji Gregorčičeve učne poti.

Konjeniško društvo Soča bo prejelo izredno nagrado občine za izredne dosežke, ki so bistveno prispevali k razvoju in ugledu lokalne skupnosti. Leta 2009 je v sodelovanju z občinama Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica uredilo konjeniško pot, ki povezuje občini. Člani društva sodelujejo na povorkah, prevažajo obiskovalce na prireditvah, udeležujejo se taborov, konjenic in pohodov v Sloveniji in tekmujejo v hitrostnem in spretnostnem jahanju doma in v tujini.


Najbolj brano