Čez noč so ostali brez bankomata

Potem ko so lani v Renčah zaprli poslovalnico Nove KBM, so v minulih dneh prebivalci in obiskovalci ostali še brez bankomata. Občina si bo prizadevala, da se ta vrne v kraj.

Namesto bankomata v Renčah zeva prazno okno.  Foto: Alenka Ožbot
Namesto bankomata v Renčah zeva prazno okno.  Foto: Alenka Ožbot

RENČE > Kot je na zadnji seji občinskega sveta poudaril svetnik Radovan Rusjan iz Renč (Združenje Skupaj), so bili domačini nemalo presenečeni, ko je brez obvestil izginil bankomat na glavnem trgu. Župana Tarika Žigona je vprašal, ali sta bili občina in krajevna skupnost obveščeni, da ga bo banka odstranila. Ta mu je odgovoril, da s tem niso bili seznanjeni. “Mislim, da moramo ukrepati, kajti Nova KBM pušča krajane in občane na cedilu. Apeliram na župana, da vsi župani v regiji stopite skupaj in naredite nekaj v tej smeri,” je predlagal Rusjan.

Tudisvetnica Florida Petelin (Združenje Skupaj), ki je obenem predsednica KS Renče, je povedala, da so bili v krajevni skupnosti zelo presenečeni, ko so opazili, da ni bankomata. Banko so takoj zaprosili za pojasnilo. Sporočili so jim, da ga ukinjajo “zaradi premajhne frekvence.” To jo je začudilo, saj je sama opazovala dogajanje na trgu po odstranitvi bankomata in v pol oziroma tri četrt ure je po njenih besedah najmanj deset ljudi želelo dvigniti denar. Zmedeno so pogledovali naokrog, kje je bankomat, je pristavila. “V tem primeru bom postopal kot župan, v sodelovanju z drugimi župani. Skupaj z občinsko upravo pa bomo stopili v stik tudi z drugimi bankami, saj bi lahko tudi kakšno drugo banko spodbudili, da postavi bankomat v Renčah,” je dejal Žigon.


Najbolj brano