Riga je bila premočna

Letošnja sezona 3x3 košarke se je na najvišji ravni pričela v katarski Dohi. Četverica Pirana se je prebila do polfinala, kjer je klonila proti kasnejšim zmagovalcem iz latvijske Rige, ki so prejšnji teden že osvojili challenger v kitajskem Wuxiju.

Piranska ekipa je sezono začela z uvrstitvijo v polfinalu na 
challengerju v Dohi. Foto: Dino S.Jugovac
Piranska ekipa je sezono začela z uvrstitvijo v polfinalu na challengerju v Dohi. Foto: Dino S.Jugovac

DOHA > Kvartet Pirana Simon Finžgar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Adin Kavgić je na prvo resnejšo oviro naletel že v skupinskem delu, ko je z 20:16 dobil interni slovenski obračun z Ljubljano. Nato je v četrtfinalu gladko odpravil Tokio ter naletel na latvijsko Rigo, ki je zmagala z 21:14. V vznemirljivem finalnem obračunu so Balti po challengerju v Wuxiju osvojili še drugi letošnji turnir, saj so s 15:14 premagali srbski Liman. Čeprav je ta nastopil brez prvega zvezdnika Stefana Stojačića, je kljub temu v polfinalu dobil mestni derbi proti ravno tako oslabljenemu Novemu Sadu, s čimer je prekinil niz 35 zaporednih zmag vladarjev lanske sezone.

Letos turnirji najvišje masters kategorije ponujajo okrepljen nagradni sklad. Od razpoložljivih 75.000 ameriških dolarjev jih zmagovalec prejme 30.000, Pirančani pa so si razdelili 8000 dolarjev. Še pomembneje pa je, da ohranjajo visok položaj na svetovni lestvici, s čimer so se še za korak približali olimpijskim igram prihodnje leto v Tokiu. V posebnem tekmovanju trojkašev se je Simon Finžgar uvrstil v finale četverice, kjer je zadel le en met in pristal na dnu. Njegov ljubljanski tekmec Jasmin Hercegovac je bil tretji, sicer pa je ekipa iz prestolnice (tudi s članom Portoroža Željkom Zagorcem) osvojila sedmo mesto. Naslednji masters bo 1. junija gostil kitajski Chengdu, serija challengerjev pa se 11. maja nadaljuje v Maleziji.


Najbolj brano