Vsi županovi “možje”

Novogoriški župan Klemen Miklavič je pred dnevi predstavil ožjo ekipo, ki mu bo pomagala voditi mestno občino v tem mandatu. Najtesnejši Miklavičevi sodelavci so podžupani Sebastjan Komel, Simon Rosič in Elena Zavadlav Ušaj, direktorica občinske uprave Maja Grapulin Vadjunec, vodja kabineta Gorazd Božič ter svetovalca v kabinetu Jaka Fabjan in Nejc Koradin.

Ekipa novogoriškega župana Klemna Miklaviča Foto: Leo Caharija
Ekipa novogoriškega župana Klemna Miklaviča Foto: Leo Caharija

PODŽUPANI

46-letni Sebastjan Komel, mestni svetnik, član koalicijske SD in njen županski kandidat na zadnjih lokalnih volitvah, je ekonomist, po rodu iz Solkana, nato je dolgo živel v Novi Gorici, zadnja leta pa živi v Sedovcu nad Ravnico. Največje delovne izkušnje je pridobil z dolgoletnim delom v podjetju Natural Just, kjer je prokurist. Kot podžupan pokriva področje gospodarske cone, razvoja kmetijstva, širjenja in vzdrževanja infrastrukture ter razvoj gospodarstva. Funkcijo podžupana opravlja nepoklicno.

46-letni Simon Rosič, mestni svetnik županove Goriške.si, je Novogoričan, ekonomist, 22 let pa je kot kriminalistični inšpektor specialist zaposlen na Policijski upravi Nova Gorica. Javnosti je zelo dobro poznan po svojem delu na področju športa - bil je nogometaš, trener, v zadnjem obdobju vodi številne projekte za mlade na področju nogometa, ki imajo poleg športne tudi vzgojno-izobraževalno, preventivno in dobrodelno noto. Kot podžupan je zadolžen za področja športa, športnega turizma, prireditev, krajevnih skupnosti in projektov po krajevnih skupnostih. Funkcijo bo od 6. maja opravljal poklicno.

48-letna Elena Zavadlav Ušaj, magistra upravnih znanosti, Solkanka, ki z družino živi v Novi Gorici, je mestna svetnica koalicijske SDS, bila je tudi županska kandidatka te stranke na zadnjih lokalnih in državnozborskih volitvah. Zaposlena je na AJPES, pred tem pa je bila v SDK. Na strokovnem področju deluje v projektih na državni ravni za razvoj podjetništva in javne uprave, lokalno pa od leta 2012 na področju kulture. Bila je članica svetov več javnih zavodov s področja kulture, v prejšnjem mandatu tudi odbora za kulturo, šolstvo in šport v mestni občini. Kot podžupanja je zadolžena za projekte na področju šolstva, kulture, drugih družbenih dejavnosti in parkirne politike. Funkcijo opravlja nepoklicno, najverjetneje pa jo bo kmalu opravljala poklicno.

DIREKTORICA OBČINSKE UPRAVE

44-letna Maja Grapulin Vadjunec, s 6. majem nova direktorica uprave Mestne občine Nova Gorica, je ekonomistka z opravljenim podiplomskim študijem MIB School of Management v Trstu, je specialistka za mednarodno poslovanje z dolgoletnimi izkušnjami iz gospodarstva, zlasti na področju računovodstva, financ, kontrolinga, organiziranja in koordiniranja dela. V upravo občine prihaja z mesta vodje računovodstva v podjetju Systec. Ima tudi izkušnje z vodenjem svetov javnih zavodov v mestni občini. Direktorica je za mandatno obdobje štirih let.

VODJA KABINETA ŽUPANA

38-letni Gorazd Božič, član Goriške.si, je gradbenik, ki je v tej stroki delal prvih pet let po opravljeni diplomi, opravil je tudi strokovni izpit za vodjo projektov, a je nato zapustil gradbeniško stroko in se popolnoma posvetil organizaciji glasbenih festivalov in vodenju glasbenih sestavov. V Milanu je obiskoval seminarje iz kulturnega menedžmenta. Leta 1996 je bil med ustanovitelji Glasbenega društva NOVA, kot producent je zastopal vse komorne skupine in velike orkestre društva. Leta 2013 je bil imenovan za izvršnega producenta mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov in festivala Svirél in poletne orkestrske šole in festivala OrkesterkamP. V kabinetu župana je zaposlen za čas trajanja mandata župana.

VIŠJI SVETOVALEC V KABINETU ŽUPANA

39-letni Jaka Fabjan je pravnik, Novogoričan, kandidat Levice na zadnjih državnozborskih volitvah. Prihaja iz gospodarstva. Zadnja leta je vodil prodajo za francosko tržišče v DZS, v mednarodno poslovno okolje je bil sicer vpet več kot petnajst let, večino časa na projektih nalogah. Kot županov svetovalec je zadolžen za koordiniranje sodelovanja med krajevnimi skupnostmi in upravo mestne občine, za participativni proračun ter za neposredno strokovno pomoč županu za področja gospodarskih javnih služb, okolja, prostora, infrastrukture in pravnih vprašanj. V kabinetu je zaposlen za čas trajanja mandata župana.

PODSEKRETAR V KABINETU ŽUPANA

37-letni Nejc Koradin je arhitekt. Z odliko je diplomiral pri prof. Janezu Koželju, alfi in omegi urbanistične prenove Ljubljane v zadnjem desetletju. Več kot desetletno poklicno pot je brusil v uglednih arhitekturnih birojih in na ministrstvu za okolje in prostor, med letoma 2014 in 2016 je bil predsednik Društva primorskih arhitektov, med drugim je s skupino Scapelab avtor arhitekturne rešitve za vsebinsko prenovo objekta nekdanjega Daimonda oziroma Mega centra v pokrito tržnico. V kabinetu župana bo zadolžen za področje investicij, urbanizma, okolja, prostora in javne infrastrukture, med drugim bo vodil projekt prenove Cankarjevega naselja. Sprva bo v kabinetu zaposlen za tri mesece, nato naj bi se pogovarjali o morebitnem podaljšanju.


Najbolj brano