Miklavič z ekipo v reorganizacijo uprave

Župan Klemen Miklavič je sestavil ekipo, ki mu bo pomagala voditi občino. Upravo bo vodila Maja Grapulin Vadjunec, ob vodji Gorazdu Božiču bo svetovalec v kabinetu Jaka Fabjan, za urbanizem bo skrbel Nejc Koradin. Simon Rosič in Elena Zavadlav Ušaj bosta poklicna podžupana. Miklavič napoveduje tudi kadrovske spremembe v oddelkih, a za zdaj o imenih noče govoriti.

Župan z  ekipo: Jaka Fabjan, Elena Zavadlav Ušaj, Nejc Koradin, 
Simon Rosič, Klemen Miklavič, Gorazd Božič, Maja Grapulin 
Vadjunec in Sebastjan Komel.  Foto: Tiffany Brisko
Župan z ekipo: Jaka Fabjan, Elena Zavadlav Ušaj, Nejc Koradin, Simon Rosič, Klemen Miklavič, Gorazd Božič, Maja Grapulin Vadjunec in Sebastjan Komel.  Foto: Tiffany Brisko

NOVA GORICA > Po štirih mesecih in pol od prevzema županske funkcije je vodstvena ekipa Klemna Miklaviča oblikovana. Da se obetajo spremembe, je potrdil že na začetku mandata, nekateri novi sodelavci, ki so že prišli ali prihajajo v teh dneh na Trg Edvarda Kardelja 1, pa so mu že pomagali pri nekaterih nalogah.

Občino bo vodila ekipa mladih strokovnjakov

Kot denimo novi vodja kabineta župana, 38-letni gradbenik in organizator v kulturi Gorazd Božič, ki je na tem mestu pred kratkim zamenjal Andreja Markočiča, desno roko župana Mateja Arčona. Markočiča, ki ima pogodbo za nedoločen čas, je Miklavič preselil v urad direktorice uprave za podsekretarja za organizacijsko premoženjske zadeve, kjer bo imel tudi novo nadrejeno, saj s 6. majem na mesto dosedanje direktorice Vesne Mikuž prihaja 44-letna finančnica Maja Grapulin Vadjunec. Ni skrivnost, da je bila glavna kandidatka za to mesto in kot edina prijavljena tudi formalno izbrana na razpisu.

Trije podžupani, od tega dva poklicna

Poleg Sebastjana Komela in Elene Zavadlav Ušaj, ki sta podžupanski mesti zasedla že pred meseci, je tretji podžupan postal Simon Rosič, ki je zadolžen za področja KS, turizma in športa. Včeraj je potrdil, da bo s 6. majem to funkcijo opravljal poklicno. Poklicna podžupanja naj bi postala tudi Zavadlav Ušajeva.

Novi član kabineta župana je tudi 39-letni pravnik Jaka Fabjan, ki bo zadolžen za koordiniranje sodelovanja med KS in upravo občine, participativni proračun in strokovno pomoč županu za področja gospodarskih javnih služb, okolja, prostora, infrastrukture in pravnih vprašanj. “Na dnevnem redu so vsak dan pravne zadeve, ki zahtevajo tudi razumevanje politične situacije, tako da od njega največ pričakujem na tem področju. Zadolžen bo tudi za KS, ima izjemen čut za ljudi in za kraje in je vešč terenskega dela. Tu so še problematične akutne zadeve, kot so težave z Vodovodi, Komunalo, odlaganjem odpadkov, stvari, ki jih je treba dnevno reševati,” je njegove zadolžitve naštel župan.

Poseben svetovalec za urbanizem

Če so bila imenovanja Božiča, Grapulin Vadjunčeve in Fabjana že nekaj časa pričakovana, je Miklavič tik pred zdajci presenetil z imenovanjem 37-letnega arhitekta Nejca Koradina za svetovalca za urbanizem. “To ni bilo načrtovano, na to mesto je prišel zaradi zatečenega stanja. Odprta imamo pomembna vprašanja z investicijskega in razvojnega vidika, recimo obnovo Cankarjevega naselja, prevzel bo tudi nadzor in vodenje tega projekta,” je pojasnil župan. Koradin bo sprva zaposlen za tri mesece, nato se bodo odločali o morebitnem daljšem sodelovanju, je dodal.

V nasprotju z dosedanjo prakso je Klemen Miklavič nove sodelavce v kabinetu vezal na svoj mandat, kar pomeni, da nimajo pogodb za nedoločen čas.

“Imamo zelo velike ambicije na področju prostora in urbanističnega razvoja Nove Gorice, zato potrebujemo človeka, ki se s tem ukvarja, koordinira dejavnosti, ki so s tem povezane. Vsak košček občine, ki se preureja, mora biti obravnavan celovito. Predvsem, ker je urbanistični, prostorski razvoj občine ena od temeljnih prioritet,” je poudaril župan in dodal, da je doslej urejanje prostora potekalo na uradniški, zdaj pa jo dvigujejo na politično raven.

Oddelek za okolje in prostor bodo prevetrili

Prihod nove direktorice uprave je prvi korak k napovedani kadrovski reorganizaciji. A za zdaj sta tako Miklavič kot Grapulin Vadjunčeva previdna z napovedmi. “Najprej se bom posvetila zaposlenim, spoznavala njihovo delo in znanja,” je prvo nalogo, ki se je bo lotila, napovedala direktorica. Ko bodo naredili analizo stanja, se bodo lotili postavljanja prioritet in ciljev ter nadgradnje delovanja uprave, je dodala.

Župan potrjuje, da bodo sledile tudi kadrovske spremembe. O tem, katero vodjo oddelka bodo zamenjali, neuradno se najbolj vztrajno omenja vodjo oddelka za oddelek za okolje in prostor Aleksandro Torbica, pa še noče govoriti. “Nedvomno bo to prvi oddelek, ki se mu bomo posvetili. V tem trenutku je preuranjeno govoriti o konkretnih potezah, bo pa ta oddelek videti občutno drugače, ko bomo zaključili s preureditvijo,” je povedal in dodal, da ta oddelek zaradi obsega in raznolikosti dela ne potrebuje le reorganizacije, ampak tudi kadrovske okrepitve.


Najbolj brano