V novi številki Primorskih novic preberite

Popolnoma razdejan nadstrešek z bankomatom vred in poškodovana bančna poslovalnica sta pričala, da so bili v Divači na delu resni tatovi.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

Cerkvena streha je kot bakla

“Taka streha je kot bakla; les suh kot poper, od spodaj pa veliko dotoka kisika. In ni čudno, da so po 20 minutah spoznali, da se zadeve ne bo dalo rešiti,” požar in gašenje katedrale Notre Dame komentira višji gasilski častnik in poklicni gasilec koprske brigade Denis Slavec.

“Brez Notre Dame ni Pariza”

Dan po uničujočem požaru v znameniti pariški katedrali Notre Dame so v Franciji odločeni, da jo bodo obnovili.

Priloga Tantadruj

MNZ čaka “relevantne dokumente”

Medtem ko Transparency International (TI) Slovenia vztraja pri preiskavi smotrnosti nakupa žičnate ograje in je sodba zoper podjetje Minis, ki je dobavljalo rezilno žico in panelno ograjo, postala pravnomočna, na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) s sodbo niso seznanjeni.

Ravnateljici se izmika tretji mandat

Ravnateljici sežanske osnovne šole Jadranki Mihalič se konec avgusta izteka drugi mandat. A tretji je, čeprav nima dobre protikandidatke, vprašljiv.

Referendum na vrhovno sodišče?

Potem ko je upravno sodišče prepovedalo referendum o sprejemno-registracijskem centru na mejnem prehodu Jelšane, bodo v Ilirski Bistrici najvveroerjetneje izkoristili še eno pravno sredstvo - predlagali bodo revizijo na vrhovnem sodišču.

Župan najavlja oster nadzor onesnaževalcev

Novogoriška občina bo začela bolj sistematično spremljati in meriti kakovost zraka, napoveduje župan Klemen Miklavič.

Nekaj novih grobov in veliko parkirišče

Poleg starega pokopališča v Novi vas je družba Adriaing uredila še eno, manjše pokopališče.

“Imeti čas med pojemanjem življenjske moči je prednost”

Štirinajst dni po zagrebškem nastopu, ki ga je Marko Brecelj hvaležno naslovil Sjajno oproštajno (Čudovito poslovilno), je minuli petek sledil nastop v klubu Cankarjevega doma.

Nova proga, tekme in akrobacije

Ajdovska kolesarska kluba Črn trn in Kamplc racing team sta od petka do nedelje v kolesarski park Pale privabila približno tisoč tekmovalcev, rekreativcev in gledalcev.


Najbolj brano