V novi številki Primorskih novic preberite

V poslovnem sistemu Mercator so objavili obsežen seznam nepremičnin za prodajo, na katerem je kar nekaj lokacij v Istri. Med drugimi tudi osem let zaprta trgovina v Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli.

V poslovnem sistemu Mercator so objavili  obsežen seznam 
nepremičnin za prodajo,  med njimi je tudi osem  let zaprta trgovina 
v  Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V poslovnem sistemu Mercator so objavili obsežen seznam nepremičnin za prodajo, med njimi je tudi osem let zaprta trgovina v Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Poslanci o preimenovanju primorskega praznika

Poslanci bodo v torek odločali o predlogu za preimenovanje dneva “vrnitve” Primorske k matični domovini v dan “priključitve” Primorske k matičnih domovini.

Direkcija in zavod ne dovolita jeklenih ograj

Po sobotni tragični prometni nesreči v lipovem drevoredu pri Kobaridu bo kobariška občina znova naslovila pobudo za postavitev zaščitnih ograj na direkcijo za infrastrukturo.

Redarja delata, inšpektorja iščejo

Idrijska občina obljublja organizacijske spremembe v svoji upravi. Tudi v redarstvu in inšpektoratu. Ker je tega inšpektor zapustil, se je izkazalo, da je prijava odvrženih čevljev na črnovrškem mesec dni ležala v predalu.

53 nepremičnin čaka na prevzem

Sodišče je na podlagi predloga stečajnega upravitelja ločitvene upnike pozvalo k soglasju za prevzem premoženja propadle družbe Mip v kompleksu Kromberk.

Volkovi so pokončali 200-kilogramskega bikca

Samo leto in pol je trajal mir pred volkovi na Štjefanovi kmetiji v Podbežah.

Dogajanje v Lipici skrbi primorske poslance

“Nisem problematiziral 56 konj, ki se prodajajo. Problematiziral sem 95 lipicancev, ki se podarjajo, ker ne moram pristati na to, da so brez vrednosti,” je poslanec Zvone Černač (SDS) v ponedeljek dejal gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku.

Zdravniki in laiki si glede jajc še vedno niso enotni

Mnenja zdravnikov, strokovnjakov za prehrano, dietologov, športnih trenerjev o koristi in škodljivosti jajc za zdravje so raznolika - nekateri zagovarjajo uživanje do treh jajc na dan, drugi pet na teden.

Magičnost prostora s tremi umetniki Krasa

Razstava Magičnost prostora predstavlja navidez nepovezljive ustvarjalne poti Avgusta Černigoja, Srečka Kosovela in Lojzeta Spacala, ki so se križale na najrazličnejše načine - njihov največji skupni imenovalec je bil brez dvoma Kras, pokrajina, iz katere so črpali navdih in jo kulturno neizbrisno zaznamovali.

Izolanke bodo branile naslov

Tudi na povratnih tekmah polfinala prvoligaškega namiznoteniškega prvenstva ni bilo presenečenj. Favoriti so v seriji na dve zmagi slavili še drugič zapored. Edini primorski predstavnik v finalu bodo branilke naslova, dekleta izolskega Arrigonija.


Najbolj brano