Mercator prodaja številne nepremičnine na območju Istre

V poslovnem sistemu Mercator so objavili obsežen seznam nepremičnin za prodajo, na katerem je kar nekaj lokacij v Istri. Med drugimi tudi osem let zaprta trgovina v Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli.

Skupina Mercator išče kupca za obsežno  zemljišče s poslovnimi 
stavbami v okviru kompleksa Tomos za nakupovalnim središčem  
na Dolinski cesti. Foto: Nataša Hlaj
Skupina Mercator išče kupca za obsežno zemljišče s poslovnimi stavbami v okviru kompleksa Tomos za nakupovalnim središčem na Dolinski cesti. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > V Kopru prodajajo približno 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s poslovnimi stavbami v okviru kompleksa Tomos, za kar pričakujejo vsaj 6,8 milijona evrov. Čeprav se nepremičnine nahajajo na istem naslovu kot tamkajšnje nakupovalno središče Mercator center na Dolinski cesti, pa ne gre za ta objekt. Naprodaj gre namreč območje za centrom, kjer so nekdanje Tomosove hale.

Hipermarket v Olmu prodali Supernovi

Sicer pa Mercator ni več lastnik nakupovalnega centra s hipermarketom v Olmu, saj so ga prodali Supernovi. Ta v vlogi specializirane družbe skrbi za upravljanje z objekti, Mercator pa trgovine v teh centrih najema. “Takšno razmerje nam bolj ustreza, saj nam ni trebe več skrbeti za vzdrževanje teh objektov. Po prodaji desetih trgovskih centrov imamo še vedno v lasti 81 odstotkov nepremičnin, v katerih opravljamo svojo dejavnost,” pojasnjuje Tanja Durin iz skupine Mercator.

Med drugim je na prodajnem seznamu tudi trgovina v Sv. Antonu, ki jo ima zdaj v najemu Mlinotest. V Mercatorju navajajo, da je izhodiščna cena zanjo 223.000 evrov. Na vprašanje, ali je vodstvo Mlinotesta pokazalo interes za morebitni nakup, pa Durinova ne odgovori.

Na Srminu prodajajo poslovna in skladiščna objekta, na Kolodvorski cesti v Kopru zemljišče v bližini supermarketa in Mercator Tehnike, v Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli trgovino in bife (prva je zaprta že več let, medtem ko bar obratuje), na Vojkovi ulici v Luciji poslovni prostor, na Liminjanski cesti v Portorožu zemljišče, na naslovu Obala 118 pa nekdanjo trgovino in zaklonišče. V Mercatorju zagotavljajo, da ne bodo zaprli nobene svoje trgovine na območju štirih istrskih občin.

Osredotočali se bodo na osnovno dejavnost

Durinova pravi, da so na seznam za prodajo uvrstili nepremičnine, ki so zanje poslovno nepotrebne, saj so sprejeli odločitev, da se bodo osredotočali na osnovno dejavnost, torej trgovino, pri čemer ocenjujejo, da ni potrebno, da so tudi lastniki vseh objektov.

Kakšen izkupiček si obetajo in za katere nepremičnine vlada največ zanimanja, pa ne razkrivajo, ker “gre za poslovno zaupne informacije.” Denar nameravajo porabiti za razvojne naložbe, zlasti za gradnjo logistično-distribucijskega centra v Ljubljani.


Najbolj brano