Izolanke bodo branile naslov

Tudi na povratnih tekmah polfinala prvoligaškega namiznoteniškega prvenstva ni bilo presenečenj. Favoriti so v seriji na dve zmagi slavili še drugič zapored. Edini primorski predstavnik v finalu bodo branilke naslova, dekleta izolskega Arrigonija.

Finalistke (z leve): Lea Paulin, Jana Ludvik in Urška Čokelj Foto: Tomaž Primožič/FPA
Finalistke (z leve): Lea Paulin, Jana Ludvik in Urška Čokelj Foto: Tomaž Primožič/FPA

Na povratnih tekmah polfinala sta se v ženski konkurenci vodilni ekipi rednega dela državnega prvenstva brez težav uvrstili v finale. Arrigoni je v domači Izoli kar s 5:1 premagal Logatčanke. Urška Čokelj je uvodoma s 3:1 premagala Katjo Gutnik, Lea Paulin je na ničli pustila Kajo Okorn, Jana Ludvik je dovolila en niz osvojiti Nini Zupančič, Paulinova pa je proti Katji Gutnik skupni izid zlahka povišala na 4:0. Ko je že kazalo, da bosta ekipi odigrali najmanjše možno število dvobojev - pet, je Nina Zupančič s 3:1 vendarle ustavila Urško Čokelj in podaljšala tekmo za en dvoboj, v katerem pa je bila Kaja Okorn za razred slabša od Jane Ludvik, ki je postavila končni izid 5: 1.

Arrigoni se bo v finalni seriji na dve zmagi pomeril z Ljubljano, ki je tudi drugič - tokrat s 5:1 - premagala Puconce. Prvi finalni dvoboj bo 22. maja.

Letošnji moški finale bo ponovitev lanskega med Krko in Mariborom. Novomeščani so dvakrat premagali Kemo, Mariborčani pa so bili enako uspešni z Interdiskontom.


Najbolj brano