Tigrom jubilejna zmaga in torta

Košarkarji Primorske so v domačem prvenstvu še drugič v štirih dneh premagali Olimpijo in proslavili 50. zmago v sezoni. S tem so si zagotovili najugodnejši položaj pred pričetkom končnice.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Nocojšnja pravljična sedma zaporedna zmaga v ligi za prvaka je Sixt Primorsko zabetonirala na prvem mestu. Tako bo v izločilne boje, ki se bodo pričeli konec meseca, zakorakala kot nesporen favorit za naslov. Podobno kot v četrtek v Tivoliju so košarkarji Olimpije tudi sinoči najbolje odigrali prvo četrtino, ki so jo predvsem po zaslugi Američana Marvina Jonesa končali s sedmimi točkami naskoka.

Olimpijin trener Jure Zdovc je očitno odlično analiziral Koprčane. Ti so pravi ritem ujeli šele pred koncem prvega polčasa in ga s koši Žana Marka Šiška in Lancea Harrisa zaključili z vodstvom. Ko se je v nadaljevanju povsem razigral še Marjan Čakarun, se je za trenutek zazdelo, da bi si lahko Primorska ključno prednost priigrala v tretji četrtini.

Sixt Primorska : Petrol Olimpija 73:69

Dvorana Bonifika, gledalcev 800 sodniki: Majkič (Hrastnik), Zupančič (Ljubljana) in Mlakar (Škofja Loka); četrtine - 19:26, 25:16, 18:14, 11:13. Sixt Primorska: Ferme 7, Henry 6, Harris 22, Čakarun 17, Marinković 8, Hodžić 3, Jagodić Kuridža 2, Šiško 8. Trener: Jurica Golemac. Petrol Olimpija: Simonović 2, Jones 15, Špan 11, Lazić 6, Lorbek 14, Lapornik 10, Badžim 8, Radulović 3. Trener: Jure Zdovc.

A so bili tokrat Ljubljančani precej bolj odločni in ob vnovični premoči v skoku poskrbeli, da ljubiteljem košarke v Bonifiki ni bilo dolgčas vse do zadnje minute. Neprepoznavni Marko Jagodić Kuridža je po peti osebni napaki s klopi spremljal, kako je gostujoči branilec Miha Lapornik s štirimi zaporednimi točkami slabe tri minute pred koncem vodstvo domačih znižal na 68:67. Na drugi strani mu je z enako mero vrnil Čakarun, dokončno pa je četrto zmago v petih letošnjih obračunih proti vse boljšim zmajem 16 sekund pred koncem s črte prostih metov potrdil Harris.

“Dokler nismo v drugem polčasu zaigrali v obrambi tako, kot znamo, smo imeli težave. V odločilnih trenutkih smo strnili obrambne vrste, kar nam je odprlo vrata do zmage,” je po izenačenem dvoboju dejal domači trener Jurica Golemac, ki bo lahko v zadnjih treh obračunih lige za prvaka sproščeno brusil formo svoje zasedbe za izločilne boje. Zanimiv košarkarski večer so igralci in podporniki koprskega kluba na pobudo koprskega župana Aleša Bržana sklenili s sladkim presenečenjem v obliki torte velikanke.


Najbolj brano