Tožilstvo: “Guberac je vse vedel”

Tožilstvo za Ivico Guberca zahteva obsodbo, za Valona Hoxhaja občutno višjo kazen, obramba pa trdi, da so policijski agenti delovali nezakonito.

Tožilstvo za Ivico Guberca zahteva obsodbo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tožilstvo za Ivico Guberca zahteva obsodbo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > S temi poudarki se je včeraj po dobrih treh urah končala javna seja koprskega višjega sodišča, na kateri so obravnavali pritožbe na sodbo v primeru Kobra. Sodišče je lanskega maja sedem obtoženih obsodilo na skupno 31 let in štiri mesece zapora, dva pa oprostilo. Med njima nogometaša Ivico Guberca, ker tožilstvo ni moglo dokazati, da je vedel, da v njegovi kleti hranijo drogo. Kot vodjo združbe je sodišče prepoznalo Valona Hoxhaja in mu prisodilo skoraj deset let zapora.

Na sodbo se je zaradi premilih kazni pritožilo koprsko tožilstvo, zaradi prestrogih pa odvetniki obsojenih. Ti so na sodišče poslali le svoje odvetnike.

Tožilstvo zahteva višjo kazen za Hoxhaja, tudi zaradi tega, ker je združbo vodil celo iz pripora. Po prepričanju tožilstva je preprodaje droge kriv tudi njegov polbrat Dibran Hoxhaj, ki ga je sodišče obsodilo le zaradi prevoza ilegalcev, in Guberac, ki naj bi vedel, da pri njem hranijo drogo.

Hoxhajev odvetnik Branko Gvozdić pa je prepričan, da bi morali višji sodniki zaradi nezakonitega dela policije izločiti dokaze, prisluhe in opazovanja. Sama prikrita agenta naj bi priznala, da so jima naročili, naj pridejo v stik s "kobrami" in vztrajala pri odkupih droge. S tem naj bi izzivali kriminalno dejavnost. Višji sodniki bodo o pritožbah še razpravljali in izdali pisno sodbo.


Najbolj brano