Pomlad jih (še) ni razveselila

Nogometna pomlad Gorice je muhasta kot aprilsko vreme. Stanovitnost bi bila dobrodošla še v tem tednu. Danes jo čaka gostovanje v Kidričevem, v nedeljo pa bo doma sklenila tretjo četrtino prvenstva z zadnjeuvrščenim Krškim.

Kapetan Gorice Žiga Lipušček (v belo modrem dresu) bo s soigralci 
danes poskušal preskočiti Aluminij. Foto: Fotolado
Kapetan Gorice Žiga Lipušček (v belo modrem dresu) bo s soigralci danes poskušal preskočiti Aluminij. Foto: Fotolado

NOVA GORICA > Kidričani so bili pod taktirko Oliverja Bogatinova najprijetnejše presenečenje jeseni, a so v zimskem premoru ostali brez Roka Kidriča, Erika Glihe in predvsem Francesca Tahiraja. Aluminijeva pomlad sicer v dobršni meri spominja na goriško iz sezone 2015/16. Vanjo so krenili brez ideologa igre Amela Džuzdanovića, ki ga je zaustavila prva težja poškodba kolena in neulovljivega Blessinga Elekeja. Dvojec je oplemenitil razigrane predstave Gorice s podajami in zadetki. Nista pa bila edina.

Miran Srebrnič je pred dobrimi tremi leti jeseni lahko računal tudi na prispevek Matije Široka in Gorana Cvijanovića. V pomlad so šli Novogoričani oslabljeni, a so na koncu obdržali mesto v zgornjem delu lestvice. Naposled so bili tudi na podlagi dobre jesenske popotnice četrti in se prebili v evropska tekmovanja. Bo to uspelo letos tudi Aluminiju, ki si je kot osnovni cilj začrtal obstanek v ligi? Za zdaj je bliže Evropi kot območju ogroženih, a povsem brezskrben vendarle ni. Spomladanski učinek je enak novogoriškemu, torej štiri točke iz šestih tekem. Obojim bi se torej še kako prilegla zmaga.

Novogoričani so v teh dneh poskušali predelati poraz z Muro, po domačem remiju s Krškim pa niso bili pretirano zadovoljni niti v taboru Aluminija. Jesenski obračun v Kidričevem se je razpletel brez golov in zmagovalca, v Novi Gorici pa so minimalno zmago zabeležili gostje. Tudi sicer je Aluminij v zadnjem obdobju zasukal rezultatsko krivuljo medsebojnih dvobojev z Novogoričani, ki nikakor ne morejo splezati na zeleno vejo. Z Muro ni bilo vse slabo, a je ob koncu prevladal vtis nedorečenosti. Še naprej pa jih tepejo neizsiljene napake, s katerimi redno obdarujejo tekmece.

“Z Muro smo slabo odprli tekmo, očitno obstaja določena psihološka blokada, ki jo postavlja boj za obstanek. Otresti bi se je morali z željo, agresivnostjo in borbenim duhom, ki pa so izostali skoraj do zadnjih deset minut prvega polčasa. Nadaljevanje je bilo bistveno boljše, z izjemo napake pri zadetku Mure smo imeli posest žoge, ustvarjali pritisk in obstreljevali vrata tekmeca. Šepala je izvedba, težavo pa vidim v miselnem sklopu. Ni druge, moštveni duh, ki ga kažemo v slačilnici, moramo prenesti na igrišče v Kidričevem,” je povedal trener Nermin Bašić, ki je pri včerajšnji vadbi Ob Kornu lahko računal tudi na Vladimirja Oršolića.


Najbolj brano