MK Kafeja ni več

Od prejšnjega meseca v Mladinski knjigi ne deluje več kavarna MK Kafe. Knjigarna in papirnica ostajata, zagotavljajo v vodstvu družbe, vendar imata poslej krajši urnik.

V izolski enoti Mladinske knjige je  nekoč deloval   zavod KT1. 

 

  Foto: Mirjana Cerin
V izolski enoti Mladinske knjige je nekoč deloval zavod KT1.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Ob delavnikih sta odprti od 10. do 17. ure in ob sobotah od 9. do 12. ure, prej sta bili pet ur oziroma dve uri več. Mladinska knjiga je knjigarno, papirnico in kavarno MK Kafe Izola odprla pred slabima dvema letoma.

“To je bila prva knjigarna, v katero smo poleg rednega programa poskusno vključili tudi kavarno. Izkazalo se je, da enota kljub vsem prizadevanjem ne pokriva stroškov poslovanja. Zato smo sprejeli odločitev, da kavarno zapremo, še naprej pa ostajamo zvesti naši osnovni dejavnosti - prodaji knjig in papirniških izdelkov,” pojasnjuje Ester Fidel, v Mladinski knjigi vodja službe za odnose z javnostmi.

Mladinska knjiga ima v Istri poleg poslovalnice v Izoli še dve v Kopru in eno v Luciji. Za slednjo pravijo, da so jo krajani in obiskovalci dobro sprejeli, v knjigarni Dom knjige v Kopru so lani obeležili 20 let in v tem obdobju je postala nekakšno kulturno stičišče z različnimi prireditvami. Enoto na drugi lokaciji, v Planetu Koper, ki so jo odprli v zadnjih dveh letih, pa bodo po končani prenovi nakupovalnega središča preselili v nove prostore.


Najbolj brano