Zamuda bo poleti presekala delo

Po poldrugem mesecu zamude je izvajalec Esotech začel urejati vzhodno vpadnico v Bovec z vkopavanjem komunalne opreme, nato bodo uredili cestišče. Posledica zamude je delitev dela na dva termina, pred in po poletni sezoni.

Zaradi zamude bodo do poletja uredili komunalno infrastrukturo 
in cesto do vrtca, jeseni pa naprej do Mercatorja. Foto: Občina Bovec
Zaradi zamude bodo do poletja uredili komunalno infrastrukturo in cesto do vrtca, jeseni pa naprej do Mercatorja. Foto: Občina Bovec

BOVEC > Če bi začeli delati sredi februarja, kot so napovedali, bi vse lahko naredili do poletne sezone.

Občina Bovec bo za celotno naložbo v urejanje vzhodne vpadne ceste od krožišča pri hotelu Mangart do Mercatorjevega trgovskega centra plačala približno 340.000 evrov. “V spomladanskem času bo izvajalec zaradi zamude pri začetku del, zaradi česar je Občina Bovec že unovčila bančno garancijo, delal na odseku od mosta čez potok Gereš v Mali vasi do bovškega vrtca. Po njihovih zagotovilih bodo s preplastitvijo ceste končali najkasneje do 15. maja,” spomladanske posege predstavlja odgovoren za stike z javnostjo v bovški občinski upravi Milan Štulc.

340.000 evrov bo občina plačala za urejanje vzhodne bovške vpadnice.

Zaradi posegov so na odseku od krožišča pri hotelu Mangart do Mercatorja cesto zaprli za ves promet. Za prebivalce na tem območju pa mora izvajalec vseskozi omogočati dostop do njihovih hiš. Cesta iz središča Bovca do vrtca je normalno prevozna, kljub zapori pri Mercatorju.

Za tiste, ki prihajajo v Bovec iz trentarske doline ali iz Italije prek prelaza Predel, je obvoz v Bovec urejen po obvoznici z izhodom pri letališču na vpadnico v center po ulici Rupa.

Na odseku od vrtca do Mercatorja bodo z delom nadaljeval po poletni sezoni oziroma po 15. septembru. Celostna ureditev zajema vkop nove komunalne infrastrukture, vodov za kabelsko televizijo in javno razsvetljavo, utrditev cestišča s preplastitvijo in ureditvijo odvodnjavanja, gradnjo pločnikov za pešce in preplastitev celotne vzhodne vpadnice z ureditvijo prehodov za pešce.


Najbolj brano