Počasen premik naprej

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji dan regate princese Sofije v cilj prijadrali tretji in 13. ter v skupni razvrstitvi napredovali na peto mesto. Za dve mesti sta svoj položaj izboljšali tudi Kim in Lin Pletikos v razredu laser radial.

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji dan regate 
princese Sofije v cilj prijadrali 3. in 13. ter v skupni razvrstitvi 
napredovali na 5. mesto.  Foto: Robert Deaves
Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji dan regate princese Sofije v cilj prijadrali 3. in 13. ter v skupni razvrstitvi napredovali na 5. mesto.  Foto: Robert Deaves

PALMA DE MALLORCA > Prvi dami slovenskega jadranja na Majorki nadaljujeta z odličnimi predstavami. V floti 45 posadk dvoseda 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol tretji tekmovalni dan pridobili eno mesto in po polovici izpeljanega programa zasedata skupno peto mesto.

“Prevladoval je šibak veter. V prvi in skoraj celo drugo regato ni bilo dovoljeno niti prosto pumpanje. To pomeni, da je bilo vetra manj kot osem vozlov. Občutno sva izboljšali najine starte in sva zaradi tega zelo zadovoljni. V prvi regati sva to tudi dobro izkoristili in končali v ospredju, drugo pa po nekaj slabih odločitvah med vožnjo v krmo zaključili na 13. mestu," je s Palme sporočila Tina Mrak. “Če se znajdeš v gneči, ko je veliko jadrnic na kupu in malo vetra, težko pridobivaš mesta. Zato je zelo pomemben dober start, da sva na čistem vetru, ki omogoča hitro jadranje,” je še izpostavila Veronika Macarol.

Z 18 točkami ostajata na vrhu razpredelnice Francozinji Camille Lecointre in Eloise Retornaz, eno več imata na računu drugouvrščeni Hannah Mills in Eilidh Mcintyre iz Velike Britanije, zaostanek Kitajk Mengxi Wei in Hiyn Gao na tretjem mestu pa je nekoliko večji, saj znaša vsota njunih uvrstitev z odbitkom najslabšega rezultata 30 točk, kar je le pet manj od Slovenk.

Kim in Lin Pletikos se v kvalifikacijskih plovih razreda laser radial nista prebili med prvo polovico nastopajočih, zato z jadranjem nadaljujeta v srebrni skupini, kjer sta pridobili dve mesti. Kim je trenutno 65., Lin pa 73. med 118 tekmovalkami razreda laser radial. Z devetimi točkami ostaja trdno v sedlu dobitnica bronaste olimpijske medalje v Riu, Danka Anne-Marie Rindom.


Najbolj brano