V Skopje z gladkih 2:0

Potem ko so v ponedeljek košarkarji Primorske nepričakovano zlahka premagali tekmece iz Skopja, so nocoj vajo ponovili in znova visoko ugnali povsem razglašene goste iz Skopja. Že v četrtek imajo priložnost, da se v Skopju v tretji tekmi finala veselijo napredovanja.

Košarkarji Primorske (v rumenem dresu) so znova nadigrali skopske tekmece v finalu. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Košarkarji Primorske (v rumenem dresu) so znova nadigrali skopske tekmece v finalu. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Trener makedonskega podprvaka Đorđi Kočov, ki ima sicer zagotovljeno pogodbo s klubom še dve leti, je po porazu na prvi tekmi dejal, da bo na drugi že drugače.

Sixt Primorska : MZT Skopje 95:72
Dvorana Bonifika, gledalcev 2300 sodniki: D. Javor (Slovenija), Terlević in Peić (oba Hrvaška); četrtine - 25:20, 18:13, 25:14, 27:25; skupni izid finala 2:0. Sixt Primorska: Ferme 8, Harris 13, Čakarun 26, Marinković 5, Hodžić 5, Jagodić-Kuridža 17, Šiško 16, Vončina 5. Trener: Jurica Golemac. MZT Skopje Aerodromi: najboljši strelci - Medford 22, Woodard 10, Ivanov 10, Stojanovski 9.

Dan pozneje ni bilo nič bolje za njegovo moštvo, le da jih domači niso kot dan prej že v prvem polčasu potolkli s “pick'n'roll” igro in hitrimi prenosi žoge. Za Makedonce je bilo malenkost bolje, saj je MZT ob polčasu zaostajal deset točk. Gostje so se v ligaškem delu tekmovanja izkazali za bolj napadalno ekipo z nekoliko slabšo obrambo, a očitno so formo slabo načrtovali. V prvem polčasu je v domači vrsti odlično igral organizator igre Žan Mark Šiško, ki iz tekme v tekmo igra vse bolje. Odlično je vodil igro in obenem še zadel 15 od svojih skupno 16 točk. Marjan Čakarun je dosegel 9 točk, v drugem delu pa še 17, ko pa se je prebudil tudi Marko Jagodić-Kuridža (17) je bilo za goste konec upov. MZT je polčas odigral nekoliko bolje v obrambi, v napadu pa je pokazal manj od običajnega učinka.

Primorska običajno začne v tretji četrtini zares igrati obrambo in tudi tokrat je bilo tako - razlika se je še stopnjevala in pot do zmage je bila dokončno odprta. Prednost domačih je narasla na 20 točk in zadnjih deset minut igre je bila le še gola formalnost.


Najbolj brano