Drvarnica je pogorela, gasilci obvarovali hišo

Vaščan je v četrtek zgodaj popoldne opazil, da se na drugi strani iznad hiše vali v črn dim in o tem obvestil postojnski center za obveščanje.

 Foto: PGD Komen
Foto: PGD Komen

KOMEN > Od tam so komenskim gasilcem sporočili, da gori v vasi Divči pri Komnu. Ko so gasilci prihiteli do hiše, je bila drvarnica v plamenih, požar se je že širil na hišo. Takoj so omejili širjenje požara v hiši in preprečili, da bi se plameni razširili ter sočasno začeli gasiti drvarnico.

Ko so požar dokončno pogasili, so lastniku pomagali še pri odstranjevanju pogorelega ostrešja drvarnice. Marko Adamič, poveljnik PGD Komen, je pohvalil tudi prisebno ravnanje delavcev iz sosednje tovarne Mahle Letrika, ki so napeljali cevi iz hidrantnega omrežja in začeli gasiti, tudi z gasilniki. Pri gašenju je sodelovalo 12 gasilcev PGD Komen s tremi vozili ter gasilec, ki je bil blizu požara in je skupaj z delavci bližnjega podjetja pomagal pri gašenju do prihoda komenskih gasilcev.

Sodelovalo je tudi pet gasilcev iz ZGRS Sežana. Na koprski policijski upravi so pojasnili, da je požar uničil tri kosilnice in tri motorne žage. V drvarnici oziroma priročnem skladišču ob hiši so bila tudi drva in deset litrov goriva. Pred požarom naj bi v drvarnici že dlje časa tlelo, nato pa se je ogenj začel širiti.


Najbolj brano