Ankaranski gostinec kupil lokal na Prešernovem trgu

Na včerajšnji dražbi poslovnega prostora na Prešernovem trgu v Kopru, kjer je v zadnjem času domoval Center Obilja, je največjo vsoto ponudil predstavnik podjetja Pacifik.

 Foto: Nataša Hlaj
Foto: Nataša Hlaj

KOPER > “Slišal sem, da je občina v lokalu nameravala urediti gostilno z lokalno hrano. Zdelo se mi je absurdno, da bi občina uveljavljala predkupno pravico, saj njihove želje lahko uresničimo tudi mi. Seveda v sodelovanju z občino,” je po dražbi povedal direktor Pacifica Andrej Trobec.

Slednji je uspešen gostinec v Ankaranu, kjer že dve desetletji vodi bar Korta, v zadnjih letih pa tudi picerijo Bandima. Stečajna upraviteljica podjetja Leonardo Anita Kodba, ki je vodila dražbo, je izklicno ceno za 290 kvadratnih metrov velik prostor s skladiščem postavila na 242.910 evrov, na koncu pa je iztržila 321.000 evrov. Koprska občina je imela možnost uveljavljanja predkupne pravice, a se njena predstavnica nanjo ni sklicevala, saj je bila izlicitirana cena previsoka.

Lokala, ki je sicer na strateški lokaciji ob starodavnem vstopu v mesto s kopnega, več kot desetletje ni nihče uporabljal. Drugega dražitelja, ki je vplačal varščino in se je potegoval za lokal, je zastopal Jurček Dolenc. Po razglasitvi kupca je vztrajal, da je pravočasno izkazal namero za nadaljnji dvig ponudbe, a je stečajna upraviteljica njegovo zahtevo zavrnila. Zato po dražbi ni izključil možnosti morebitne tožbe.


Najbolj brano