Bodo v vsaki občini plačevali svojo ceno?

Napovedana podražitev oskrbe z vodo na Goriškem spet dviguje prah. Novogoriški župan nanjo za zdaj ne pristaja, v Šempetru se z Vodovodi in kanalizacijo (VIK) še usklajujejo o načinu izračuna cene. Kamen spotike je, da občani petih občin plačujejo enako ceno, čeprav imajo različno vredno infrastrukturo,...

 Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Javno podjetje Vodovodi in kanalizacija (VIK) je petim občinam na Goriškem, kjer izvaja to gospodarsko javno službo, poslalo ...

Komentar novinarja

Mitja Marussig

Račun, ki bo pravičen za vse

Napovedane podražitve oskrbe z vodo na Goriškem so v zadnjih letih že nekajkrat dvignile ljudi na noge. Ko se na položnici znesek poviša za denimo pet, deset, lahko pa tudi več evrov, večino, razumljivo, krepko pogreje. Predvsem, ker te storitve niso edine, pri katerih se cene praviloma nikoli ne znižajo, ampak kvečjemu zvišajo. V novogoriški občini so mestni svetniki zaradi skokovite podražitve iz leta 2017, ki je dolge mesece razburjala občane, naredili korak nazaj in po kolebanju za pol leta,...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano