V golu imajo Nenezića

Izolani, ki so sicer živeli za sosedske derbije s Koprom, so jesenski del prvenstva odigrali s precej oslabljeno ekipo v primerjavi s tisto iz minule sezone. Po nespodbudnih jesenskih izidih so pozimi pripeljali tudi nekaj izkušenih obrazov, a so za uvod v Ajdovščini vseeno precej nesrečno izgubili z 0:1, v nedeljo pa so z 2:0 odpravili Jadran H-K.

Igor Nenezić (levo, desno trener vratarjev FCK Robert Volk)   je novi 
prvi vratar Izole.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Igor Nenezić (levo, desno trener vratarjev FCK Robert Volk) je novi prvi vratar Izole.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Izola je lani poleti zelo pomladila ekipo, njena povprečna starost je bila vsega 21 let. Nihanja v moštvu trenerja Davida Kompare so bila tako logična posledica in tudi zato si je vodstvo kluba pozimi zadalo cilj, da pred nadaljevanjem sezone okrepi ekipo.

Tekmovalni cilji so se poleti vrteli do tretjega mesta oziroma na položaje, ki peljejo v prenovljeno tretjeligaško tekmovanje. Za začetek sezone so imeli pravega tekmeca za dvig samozavesti. Podgrajčani so bili prvo polovico sezone brez svojega igrišča in brez pravih možnosti za boj s finančno močnejšimi klubi. Tako so v Izoli padli z 0:3, potem so Izolani v Vipavi uspeli remizirati, a je sledil gladek poraz s Primorjem. Zmaga v Mirnu je zbudila upanje, da bo v nadaljevanju bolje, a tega niso potrdili na igrišču, saj sta jih v nadaljevanju zaustavila tako Plama kot Jadran, ki sta na dnu prvenstvene lestvice s precejšnjim zaostankom. V končnici sezone so “ribiči” izgubili tri tekme na domačem igrišču: njihov domač izkupiček je v devetih tekmah tri zmage, dva remija in kar štirje porazi.

Prihodi v Izolo

Aleks Bordon, David Fortuna, Žiga Kljun, Jaka Rupnik, Gabriel Santin, Andrej Terčič, Edi Zugan (vsi Dekani), Sanjin Gavrić (Korte Avtoplus), Erik Juršić (Krka), Igor Nenezić (FC Koper), Niki Finkšt, Dragan Meš (oba NK Jadran Hrpelje-Kozina).

Spomladi bo potekal hud boj za uvrstitve med četrtim in šestim mestom. Više od četrtega mesta Izolani ne morejo, niže od šestega pa tudi ne. Pred spomladanskim nadaljevanjem so na mestu, ki še zanesljivo pelje v prenovljeno in številčno več kot prepolovljeno tretjo SNL

“Jesen smo odigrali pod pričakovanji, štiri tekme so bile odločene v sodnikovem dodatku in tako smo tam, kjer smo, sicer bi bili tretji. Igrali smo po sistemu toplo-hladno, treba pa je upoštevati, da je ekipa mlada, zato je to njen realen izkupiček. Kot trener bi si zagotovo želel več. Pozimi smo se odločili pripeljati še kakšnega izkušenega igralca, da bo ekipa pridobila več stabilnosti,” pravi trener Kompara.

12 novih članskih igralcev je registriral MNK Izola.

Med nosilci igre je k dekanskemu drugoligašu odšel David Vidaković, nekaj trenerjevih želja pa se je tudi uresničilo. Vratarska postava je prenovljena, najbolj znano in odmevno ime je dolgoletni prvoligaški vratar Igor Nenezić, ki se je preselil iz sosednjega Kopra. Ob koncu prestopnega roka je bil za člane registriran zajeten seznam 12 imen. Če izpostavimo le nekatere - veliko igralcev je iz Dekanov, med njimi Andrej Terčič, vrača se tudi Sanjin Gavrić, iz Jadrana H-K pa prihaja stari znanec primorskih igrišč Niki Finkšt.


Najbolj brano