Mešane patrulje za večjo prometno varnost

Na novogoriški policijski upravi so se v sredo že osmič zapored na delovnem posvetu srečali policisti in predstavniki medobčinskih redarstev. Izmenjali so si izkušnje na področju varnosti v prometu in poudarili pomen ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov.

Na  delovnem  posvetu so se srečali policisti  in predstavniki 
medobčinskih redarstev ter izmenjali izkušnje na področju varnosti v prometu. Foto: PU Nova Gorica
Na delovnem posvetu so se srečali policisti in predstavniki medobčinskih redarstev ter izmenjali izkušnje na področju varnosti v prometu. Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > Policijski inšpektor Janko Mencinger, ki je vodil posvet, je udeležencem predstavil aktualno varnostno problematiko na vseh področjih policijskega dela na območju novogoriške policijske uprave, policijski inšpektor Dušan Svetičič pa je predstavil problematiko varnosti v cestnem prometu v lanskem letu ter naštel aktivnosti policije na področju varnosti v cestnem prometu v letošnjem letu. Predstavila sta tudi posebnosti glede izvajanja meritev hitrosti in nadaljnjega vodenja postopkov ter poslovanja s kršitelji iz drugih držav.

Udeleženci posveta so si izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali največjo stopnjo varnosti prebivalcev v lokalnem okolju.

Predstavniki občin so pojasnili, kako izvajajo občinske varnostne programe, policisti pa nove možnosti za nadgradnjo skupnega dela v lokalni skupnosti. Posebej so poudarili pomen ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov, pretehtali pa so tudi možnosti in oblike sodelovanja policistov in občinskih redarjev pri izvajanju svojih operativnih nalog v tem letu.

Da bi povečali varnost pešcev in kolesarjev, ki predstavljajo najbolj ogroženo skupino udeležencev v prometu, sta policijska inšpektorja predlagala dodatne skupne aktivnosti mešanih patrulj ter aktivnosti redarjev v posameznih občinah na področju umirjanja hitrosti, kjer bi postavili stacionarne radarje. Prisotne sta seznanila tudi z izvajanjem aktivnosti na področju varovanja premoženja, ob zaznavi beračenja na javnih krajih ter glede fizičnega varstva psov na javnih krajih, ko lastniki svojih psov nimajo na povodcih.


Najbolj brano