210 karateistov iz 18 klubov

Mednarodni turnir v tradicionalnem karateju za pokal mesta Koper, ki ga je pod okriljem Slovenske zveze tradicionalnega karateja gostil domači Karate klub Tora iz Kopra, je minil v znamenju tradicionalno dobre organizacije, množične udeležbe in tesne skupne zmage karateistov iz Beograda.

Pokal Kopra v tradicionalnem karateju je privabil številno  mednarodno udeležbo.
Pokal Kopra v tradicionalnem karateju je privabil številno mednarodno udeležbo. 

KOPER >Tokratni spored je potekal na treh tatamijih, sodelovalo je 210 udeležencev iz 18 klubov iz Slovenije, Italije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. “Z udeležbo smo zadovoljni, tekmovanje pa je kar kompleksno, saj so kategorije ločene po znanju, starosti in disciplinah. Izpeljava tekmovanja je poleg IT tehnologij zahtevala tudi pomoč stroke, za kar so poskrbeli sodniki Slovenske zveze tradicionalnega karateja in več kot 50 prostovoljcev iz našega kluba,” je povedal predsednik KK Tora Koper Vladimir Gavran. Slednji je bil lahko zadovoljen tudi z bero odličij karateistov Tore (tora po japonsko pomeni tiger) in dejstvom, da se je tekmovanja udeležilo doslej največ več članov domačega kluba.

“Nastopil sem v katah v kategoriji mladinci B, torej zeleni in modri pasovi, bilo nas je osem. Naredil sem vse tako, kot najbolje znam, in dobil sem zlato. Sicer se s tradicionalnim karatejem ukvarjam šele štiri leta,” je pojasnil Jernej Muženič iz KK Tora.

KK Washide iz Beograda je s 199 točkami zmagal v skupnem seštevku, le za točko (198) so na drugem mestu pristali tekmovalci gostitelja tekmovanja KK Tora Koper, tretji je bil KK Grad iz Ljubljane (177 točk), ilirskobistriški Oldersi so bili četrti (117), medtem ko je bil drugi koprski klub TKS Samurai na koncu peti (114 točk).


Najbolj brano