Viking Star je odprla sezono

Danes se je na koprskem potniškem terminalu privezala Viking Star, prva letošnja ladja za križarjenje. To sezono je prihod napovedalo 69 potniških ladij (lani jih je bilo 77), ki bodo v mesto pripeljale več kot 100.000 potnikov. Podobno število so jih našteli tudi lani.

Danes je v Koper priplula   Viking Star, prva letošnja ladja za 
križarjenje. Foto: Nataša Hlaj
Danes je v Koper priplula Viking Star, prva letošnja ladja za križarjenje. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Ladjo Viking Star v lasti švicarskega ladjarja so izdelali v tržiški ladjedelnici Fincantieri in se je na svojo prvo pot odpravila pred štirimi leti. Dolga je 228 metrov, na krov pa lahko sprejme 850 turistov in 470 članov posadke. Koper bo letos obiskala še devetkrat, nazadnje 23. oktobra.

Potniški terminal bo najbolj zaseden v poletnih mesecih (junij in julij) in oktobra. Ob tamkajšnji pomol se bo prvič privezalo kar deset ladij: MSC Lirica, MSC Opera, Marella Discovery, Azamara Pursuit, Mein Schiff 6, Silver Shadow, Celebrity Infinity, Koningsdam ter Princess Iris.

69 potniških ladij bo letos priplulo v Koper , 100.000 potnikov bodo pripeljale v mesto.

Največja bo ladja Koningsdam, ki bo v Koper priplula dvakrat; 5. septembra in 24. oktobra. Ladja meri skoraj 300 metrov, gosti pa lahko 2500 turistov. Največkrat bo Koper obiskala ladja Marella Discovery. Potniško sezono bo sklenila ladja Amadea, 3. decembra.

V koprski občini opažajo, da je med turisti s potniških ladij vse več zanimanja za lokalna in avtentična doživetja. Letos jim bodo poleg tradicionalne ponudbe ponudili še novost - obisk vinske fontane v Marezigah.

Plačljivi ogledi potniških ladij

Nekatere turistične agencije občasno organizirajo enodnevne vodene oglede različnih potniških ladij. Za 25 evrov na osebo tako pripravijo avtobusni prevoz iz Ljubljane, voden ogled ladje, kosilo in prosti čas za uživanje na ladji.


Najbolj brano