Spomladi začenjajo s prvimi dejavnostmi

Dolgo napovedovani mladinski center v Štalonih v Drnovku je narejen. Občina bo dokončane prostore le še opremila, nakar bo lahko začel delovati. Prve dejavnosti naj bi tam bile še to pomlad.

Briški mladinski center naj bi zaživel še to pomlad.   Foto: Arhiv Občine Brda
Briški mladinski center naj bi zaživel še to pomlad.  Foto: Arhiv Občine Brda

DRNOVK > Občina Brda je pretekli teden prevzela ključe dokončanih prostorov mladinskega centra, urejenega v najnovejši poslovni zgradbi v coni Štaloni v Drnovku. Občina je tam kupila prostore v grobem stanju, podjetje, ki mu je zaupala dodelavo, pa je v roku in za dogovorjeni znesek (182.000 evrov) ometalo stene, položilo tlake ter postavilo pregradne stene. In uredilo je vso električno ter sanitarno napeljavo.

V prihodnjih mesecih naj bi prostore opremili, “prve aktivnosti bodo tam že pozno pomladi,” napovedujejo na občini, ki bo upravljanje centra zaupala svojemu zavodu za turizem. Imel naj bi vlogo medgeneracijskega stičišča, kjer se bodo izmenjevala različna znanja. Delovanje centra bo usmerjeno v neformalna izobraževanja, kot tudi v šport in prosti čas, počitniško varstvo otrok ter kulturo in umetnost. Obenem naj bi tam spodbujali podjetniško miselnost na področju trajnostnega kmetijstva, vinogradništva, gostinstva in turizma, hkrati pa solidarnosti in prostovoljnega udejstvovanja mladih. S centrom bo občina mladim skušala omogočiti koristno preživljati prosti čas in izboljšati raven njihovega znanja, a tudi dvigniti kakovost življenja na podeželju, spodbujati podjetništvo mladih in po drugi strani solidarnosti, poudarjajo v upravi občine.

V centru bi skoraj 50 kvadratnih metrov zavzela manjša dvorana za skupinske aktivnosti, skoraj 60 kvadratnih metrov bo namenjenih osrednjemu družabnemu prostoru z informacijskim pultom in internetno točko ter kotičkom za napitke in prigrizke. Pri pultu sta predvideni čajna kuhinja in študijska računalniška niša, v centru pa bodo še glasbena soba, soba za pomoč pri učenju, prostor za društva, sanitarije in info točka.


Najbolj brano