Župan “na ražnju” zaradi proračuna

Piranska občina danes ni dobila proračuna, ki ga je pripravil župan Đenio Zadković. Po dolgi in burni razpravi, v kateri so proračun kritizirali tudi svetniki Gibanja za občino Piran, je župan predlog proračuna umaknil.

Piranski občinski svet je danes opravil obširno razpravo o 
letošnjem občinskem proračunu.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Piranski občinski svet je danes opravil obširno razpravo o letošnjem občinskem proračunu.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > Breda Klobas iz občinskega urada za finance je pojasnila, da bodo lahko občinske strokovne službe nov proračun pripravile čez mesec dni. Do takrat se bo v občini izvajalo začasno financiranje in bo poskrbljeno za proračunske uporabnike.

Že na začetku seje je Davorin Petaros iz županovega Gibanja za občino Piran (GZOP) dejal, da proračunske postavke niso dobro razložene in ni prepričan, ali proračun odraža dejanske potrebe občanov. Najbolj ga je zmotilo, da občina ni objavila vseh dokumentov, denimo, tistih o gradnji zdravstvenega doma. Tudi Kristijan Cerovac (GZOP) je napovedal, da proračuna ne bo podprl, saj po njegovem mnenju načrtovana poraba denarja ni smiselna.

Đenio Zadković

piranski župan

“Na proračun sem pripravljen vezati tudi svojo zaupnico.”

Meira Hot (SD) je dodala, da proračun ni razvojno naravnan in je premalo denarja namenjenega infrastrukturi na podeželju.

Roberta Fakina (Naš kraj - Lista Tomaža Gantarja) moti, da bo preveč denarja namenjenega razkošju, kot je maritimna ureditev Centra za vodne športe in pokopališča v Novi vasi.

“Danes sem se bil pripravljen dati na raženj. Po današnji razpravi pa ne vemo, ali je proračun dober ali ne. Na proračun sem pripravljen vezati tudi svojo zaupnico,” je dejal župan Đenio Zadković in s tem razburil svetnike. Ti so poudarjali, da ne želijo njegovega odstopa, ampak od njega pričakujejo, da bo pripravil dober proračun.


Najbolj brano