V novi številki Primorskih novic preberite

Letos bo na nepremičninskem trgu v Kopru na voljo 269 stanovanj: 164 v kompleksu na Ferrarski ulici, 68 v Zelenem parku 2 in 37 v Tomosovem bloku, medtem ko so vseh 15 stanovanj v stolpiču Nobilis na Vojkovem nabrežju že prodali. Za kvadratni meter stanovanja je treba odšteti približno od 2000 do 3000 evrov, odvisno od lokacije.

V Tomosovem bloku  bo junija kupcem namesto 90 majhnih  
garsonjer na voljo 37 stanovanj. Foto: Nataša Hlaj
V Tomosovem bloku bo junija kupcem namesto 90 majhnih garsonjer na voljo 37 stanovanj. Foto: Nataša Hlaj

S salmonelo se je okužilo več lucijskih šolarjev in tudi en zaposleni

Preiskava v zvezi s salmonelo okuženimi in obolelimi lucijskimi šolarji še poteka, vir še ni potrjen, a dosedanje ugotovitve kažejo, da je to šolska kuhinja. Doslej so salmonelo potrdili pri devetih učencih, med tem pa se je doma zdravilo še bistveno več otrok. S salmonelo je okužen tudi eden od zaposlenih v šolski kuhinji.

Krožišče tudi na Belvederju nad Izolo

Direkcija za infrastrukturo bo do petka (19. aprila) pred veliko nočjo gradila krožišče v Strunjanu in vsaj do konca prihodnjega tedna tudi krožišče na Belvederju, ki se ga je lotila pred dvema dnevoma. Bo dvoje gradbišč na glavni cesti Jagodje-Valeta dva tedna test za živce istrskih voznikov in obiskovalcev?

Letos se bo začela gradnja vodovoda med Ilirsko Bistrico in Rodikom

V Divači se že pripravljajo na začetek gradnje povezovalnega vodovoda med Ilirsko Bistrico in Rodikom ter sekundarnih vodovodov po brkinskih vaseh, ki se trenutno oskrbujejo z lastnimi vodovodi. K 3,9 milijona evrov vredni naložbi na območju divaške občine bo občina v petih letih prispevala 1,67 milijona evrov, vse ostalo bo predvidoma dobila iz državne blagajne in evropskih skladov.

Slapnik je že zdaj nadaljevanka

Napoved, da bo zapuščena vas Slapnik na severu Brd prizorišče resničnostnega šova, je poleg reklame prinesla tudi nevšečnosti, saj nekateri obiskovalci s sabo odnašajo “spominke”. Župan Franc Mužič pravi, da bi občina lahko to preprečila z zapornico na dostopni poti do naselja, prostorski načrt za bodočo vasico pa po njegovem ni potreben.

Policista čez mejo sledila mercedesoma

Policista postaje za izravnalne ukrepe sta danes zjutraj čez mejo z Italijo zasledovala voznika dveh mercedesov. Posumila sta, da prevažata ilegalne prebežnike. Vozili sta poskušala ustaviti že na slovenski strani, vendar se voznika nista zmenila za njune ukaze. Eden od voznikov je v bližini Bazovice zapeljal s ceste, drugi pa je pobegnil.

Srečajmo se v teatru

Jutri praznujemo svetovni dan gledališča. Pri nas bo osrednji dogodek podelitev nagrad Združenja dramskih umetnikov Slovenije na večernem odprtju Tedna slovenske drame v Prešernovem gledališču Kranj.


Najbolj brano