Tudi občino preseneča izbira direktorja Inkubatorja

Občino Sežana, lastnico družbe Inkubator, d.o.o., je začudil način izbiranja direktorja, zato je od nadzornega sveta zahtevala pisno poročilo o postopku. Na občino in vodstvo Inkubatorja se je obrnilo tudi 21 podjetij, ki delujejo v Inkubatorju in menijo, da z začasnimi direktorji Inkubator stagnira.

Podjetja v Inkubatorju želijo direktorja s polnim mandatom. Foto: Marica Uršič Zupan
Podjetja v Inkubatorju želijo direktorja s polnim mandatom. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > “Občina Sežana je presenečena nad izbiro kandidata za direktorja družbe Inkubator za največ dve leti in nad obvestilom, ki ga je nadzorni svet družbe poslal neizbranim kandidatom,” so včeraj sporočili z občine.

“Glede na nastalo situacijo je Občina Sežana nadzorni svet pozvala k podaji pisnega poročilo o izvedbi postopka imenovanja direktorja družbe, prav tako pa bo o zadevi pridobila pravno mnenje,” so še zapisali.

491.479

evrov prihodkov je ustvaril Inkubator Sežana v letu 2017

V nadzornem svetu družbe sedijo predsednik Milan Škapin ter člana Andrej Stopar in Simon Hlačar. Vse tri je 20. decembra 2017 imenoval sežanski občinski svet (v prejšnji sestavi), torej še preden je občina lani spomladi Inkubatorju pripojila Visokošolsko središče Sežana. Takrat so nekateri svetniki opozarjali, da to pomeni ukinitev Vivisa, a jim je tedanji župan Davorin Terčon zagotovil, da ukinjajo le eno direktorsko mesto in da bo Visokošolsko središče znotraj Inkubatorja ohranilo samostojnost. Sestava nadzornega sveta se temu ni prilagodila, svojega člana v njem nimajo niti inkubiranci oziroma najemniki prostorov, čeprav prav z najemninami Inkubator ustvari glavnino od skoraj pol milijona evrov prihodkov letno.

V Inkubatorju deluje 50 podjetij, ki imajo skupaj okrog sto delovnih mest. Z začasno direktorico Tino Čeh, ki je vodenje prevzela lani poleti, so sicer zadovoljni, pogrešajo pa stabilnejše pogoje dela za daljše obdobje. Zato so se prejšnji teden organizirali in pisali vodstvu Inkubatorju in občini kot njegovi lastnici.


Najbolj brano