Prekratki za zadetek

Rokometaši Kopra so po odličnem prvem polčasu, ki so ga dobili z 19:17, tekmo s Celjani vendarle tesno (31:32) izgubili v napeti končnici.

Grega Krečič (z žogo) je bil predvsem v prvem polčasu neustavljiv za celjsko obrambo.
Grega Krečič (z žogo) je bil predvsem v prvem polčasu neustavljiv za celjsko obrambo. 

KOPER > Rumeno-modri so po izpolnjenem osnovnem cilju - uvrstitvi v ligo za prvaka - tekmo proti favoritu odigrali razbremenjeno. Uvodoma sta se obe moštvi bolje počutili v napadu. Pri gostiteljih je blestel Grega Krečič, ki se je podpisal pod uvodnih šest koprskih zadetkov. Resda so pivovarji vodili večji del prvega polčasa, a pravega pobega jim ni uspelo zrežirati. Primorci so na krilih dveh golov Marka Matijaševića in sedmega zadetka Krečiča (pri izidu 14:13) v 24. minuti gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka prisilili v minuto odmora in menjavo vratarja. A niti to ni prineslo pravega odgovora na nalete razigranih Koprčanov, ki so prvi polčas dobili z devetim zadetkom Krečiča ob zvoku sirene (19:17).

Nadaljevanje, ki so ga rumeno-modri to sezono večkrat odprli zaspano, je bilo izenačeno. Vlogo prvega zvezdnika gostujoče ekipe je upravičil Francoz William Accambray, ki je s svojimi zadetki in asistencami držal stik s Primorci. Ti so vodstvo, ki so ga v drugem polčasu dolgo držali, zapravili v 42. minuti, ko je s sedmih metrov Mirzo Haseljića premagal David Razgor (25:26). Sledilo je precej napak na eni in drugi strani, a ob izidu 29:29 v 51. minuti je bilo jasno, da se obeta napeta končnica. Apetiti gostiteljev so zrasli v 54. minuti, ko je za prednost 31:29 svoj šesti gol prispeval Adam Bratkovič. V napeti končnici pa so tudi ob nekaterih dvomljivih sodniških odločitvah z 32:31 slavili Celjani.

Koper: Celje Pivovarna Laško 31:32 (19:17)

Arena Bonifika, gledalcev 1500, Sodnika: Knez in Smolko.

Koper: Haseljić, Makuc A., Dolenc, Krečič 10, Matijašević 4, Konjevič, Postogna, Moljk, Smolnik 4, Sokolič 1, Guček, Zugan 2, Marić 1, Planinc 3 (2), Stopar, Bratkovič 6 (1). Trener: Uroš Rapotec.

Celje PL: Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Kljun, Razgor 7 (5), Ovniček 5, Marguč 2, Mlakar, Šarac 1, Panjtar, Accambray 6, Kodrin 5, Horžen, Makuc D., Anić, Bećiri 1. Trener: Tomaž Ocvirk.

Sedemmetrovke: Koper 3 (3), Celje 5 (5); izključitve: Koper 6, Celje 6 minut.

“Odigrali smo odlično tekmo in zaslužili smo si vsaj točko. Na koncu sta sodnika zrežirala končnico, kar jima ni bilo treba. Za rokomet to ni dobra reklama. Vsak dan treniramo in se trudimo, potem pa sodnika uničita vse skupaj,” je bil po tekmi jezen domači trener Uroš Rapotec. “Imeli smo vse v svojih rokah, vodili, na koncu pa smo sami ponudili sodnikoma priložnost, da naredita to, kar sta. V prihodnje ne smemo več dopustiti, da bi zadnja žoga odločala o zmagovalcu,” pa je dodal Adam Bratkovič.


Najbolj brano