Pred policisti bežal s kombijem in peš

V koprskem priporu se je pred dnevi znašel 36-letni Srb, ki je s kombijem po obvoznici bežal pred policisti. Za policijske znake, naj ustavi, se ni zmenil, ker je v kombiju prevažal osem ilegalnih prebežnikov. Ko so policisti kombi pri izvozu Kastelec ustavili z bodicami, pa je 36-letnik skočil iz avta in začel bežati peš, vendar so ga policisti kmalu aretirali.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KASTELEC > Zgodba se je za 36-letnega Srba začela zapletati, ko je patrulja koprske policijske postaje prejšnji četrtek zvečer na obvoznici mimo mesta opazila kombi koprske registracije, ki je peljal proti Bivju. Na kombiju so bila orošena stekla, policisti pa so opazili, da je v vozilu več ljudi. Zato so zapeljali za kombijem in voznika poskušali ustaviti. Ta pa se za policijsko sireno in modre luči ni zmenil, temveč je pospešil in odpeljal proti Kozini.

Ker je bilo očitno, da ne namerava ustaviti, so se policisti odločili za uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil. S kombijem je pri izvozu za Kastelec prevozil bodice, peljal še približno 150 metrov, nato pa ustavil na prehitevalnem pasu ob varovalni ograji. Takoj za tem je izstopil iz vozila, skočil čez ograjo na levo stran, stekel čez prometna pasova avtoceste v smeri proti Kopru ter tekel po izvozu do regionalne ceste Podgorje-Kastelec. Tam je ponovno preskočil varnostno ograjo regionalne ceste ter se skotalil 20 metrov po brežini navzdol. Njegov beg se je tam končal, saj so ga policisti po kotaljenju prijeli.

Ugotovili so, da je 36-letni srbski voznik v kombiju prevažal osem ilegalnih prebežnikov, šest državljanov Iraka in dva državljana Sirije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo oziroma Evropske unijo in schengensko območje.

V postopek so se vključili koprski kriminalisti, ki so ugotovili, da je 36-letnik prebežnike v kombi naložil na območju Dragonje, po tem ko so nezakonito prečkali mejo s Hrvaško. Osmerico prebežnikov je nameraval odpeljati v Italijo. A je zaslužek splaval po vodi.

Policisti so srbskega voznika odpeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici koprskega okrožnega sodišča, ki se je strinjala s predlogom državne tožilke in zanj odredila pripor. Tožilka je za 36-letnika zahtevala sodno preiskavo. Do sredine prejšnjega tedna so na koprskem okrožnem sodišču odredili pripor že za 14 osumljenih vodičev oziroma prevoznikov ilegalnih prebežnikov.


Najbolj brano