Mladeniču zasegli skoraj 15 kilogramov trave

V minulih dneh so novogoriški kriminalisti opravili hišne preiskave pri treh mlajših osebah na območju Tolmina, Idrije in Cerknega, ki so doma hranile različne vrste prepovedanih drog. V treh hišnih preiskavah so zasegli skupno skoraj 15 kilogramov konoplje ter več vrst drugih drog, s katerimi bi lahko na črnem trgu zaslužili približno 80.000 evrov.

 V širši okolici Tolmina je 21-letnik doma med drugim hranil  14,6 
kilograma  konoplje. Foto: PU Nova Gorica
V širši okolici Tolmina je 21-letnik doma med drugim hranil 14,6 kilograma konoplje. Foto: PU Nova Gorica

TOLMIN, IDRIJA, CERKNO > Novogoriški kriminalisti so v minulih dneh nadaljevali s preiskavo, ki so jo začeli že lansko jesen in med katero so prestregli mladoletne preprodajalce drog pred srednjimi šolami v Novi Gorici in njeni okolici.

Tedaj so hišne preiskave opravili pri petih mladoletnih dijakih in enem polnoletnem. Osumljence so obiskali v šestih različnih občinah na Goriškem, in sicer v Brdih, Tolminu, Kanalu, Novi Gorici, Bovcu in Ajdovščini, kjer imajo stalna bivališča. Osumljeni dijaki naj bi drogo razpečevali v bližinah šol v Novi Gorici, Šempetru pri Gorici in Ajdovščini.

Tokrat pa so kriminalisti in policisti na podlagi odredbe novogoriškega okrožnega sodišča potrkali na vrata treh polnoletnih osumljencev v okolici Tolmina, Idrije in Cerknega.

Prejšnji teden so hišno preiskavo opravili pri 22-letnici na Cerkljanskem in pri njej našli ter zasegli manjšo količino prepovedane konoplje. Zatem so pregledali še domovanje 36-letnika na območju Idrije, kjer je bila bera najdenih drog kar pestra. Zasegli so mu približno 200 gramov konoplje, 746 gramov amfetamina, 199 tablet ekstazija, kokain, heroin in pivnike prepovedane droge LSD.

Sredi tega tedna pa so novogoriški kriminalisti in tolminski policisti opravili hišno preiskavo pri 21-letnniku na Tolminskem, kjer so zasegli skupno 14,6 kilograma konoplje, zavitek z belo prašnato snovjo, za katero sumijo, da je kokain, ter več konopljinih piškotov.

Zasežene prepovedane droge so kriminalisti poslali na analizo v forenzični laboratorij v Ljubljano, kjer bodo potrdili vrste drog in njihovo sestavo.

O večjem zasegu drog pri treh osumljencih na severnem Primorskem so kriminalisti obvestili tudi novogoriško tožilstvo, na katerega bodo zoper trojico poslali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 12 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na novogoriški policijski upravi ocenjujejo, da bi zasežena droga na črnem trgu dosegla skupno vrednost 80.000 evrov.


Najbolj brano