Dve gasilski vozili za PGD Babiči

V Prostovoljnem gasilskem društvu Babiči so dobili dve novi vozili. Gre za večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov in gasilsko vozilo za prevoz moštva, ki ju je sofinancirala koprska občina.

Gasilci  PGD Babiči so se razveselili novih vozil, še bolj pa se bodo novega gasilskega doma. Foto: PGD Babiči
Gasilci PGD Babiči so se razveselili novih vozil, še bolj pa se bodo novega gasilskega doma. Foto: PGD Babiči

BABIČI > V tem gasilskem društvu se lahko pohvalijo z visoko stopnjo operativne organiziranosti in usposobljenosti gasilcev, kar je prepoznala tudi občina, saj so jim lani podelili občinsko priznanje 15. maj. Ker je gasilski dom PGD Babiči že pretesen in dotrajan, bodo v prihodnje zgradili novega, je ob predaji ključev novih vozil poveljniku Mavriciju Košancu zagotovila koprska podžupanja Olga Franca. Gradbeno dovoljenje bi lahko občina pridobila še letos. Vrednost naložbe je nekaj manj kot 500.000 evrov, sklenili pa bi jo predvidoma leta 2021.

Prostovoljno gasilsko društvo Babiči ima že dolgo tradicijo. Ustanovili so ga leta 1976 in danes šteje 136 članov, od tega 42 operativnih gasilcev, ki pokrivajo območje naselij Boršt, Glem, Labor, Babiči, Bočaji, Kozloviči, Lopar, Marezige, Montinjan, Trsek, Truške, Bonini, Čentur in Vanganel.

Na slovesnosti je predsednik PGD Babiči David Krmac občini podelil spominsko plaketo za podporo pri delovanju društva in posluh za njihove potrebe, Služba za zaščito in reševanje MOK ter družbe Webo, Sapphir in Luka Koper pa so ob tej priložnosti prejele spominske zahvale.


Najbolj brano