V novi številki Primorskih novic preberite

Kar se je špekuliralo, se je na skupščini Komunale Nova Gorica potrdilo. Z nakupom Salonitovega deleža je povezan Sergej Racman, ki se je v imenu družbe R.P. d.o.o., ki je kupila dobrih 45 odstotkov, pojavil na skupščini.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Izdali niso še nobenega gradbenega dovoljenja

Davorin Petaros, predstavnik Civilne iniciative Piran-Pirano, je vložil pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti treh odlokov o občinskih prostorskih načrtih: Ob Belokriški, Park cvetja in Med vrtovi. Ustavno sodišče še ni odločalo o njegovi pobudi, piranska upravna enota pa že dobiva vloge za izdajo gradbenih dovoljenj.

Priloga TV Okno

Ljudje ob progi hočejo imeti besedo pri gradnji

V državnem zboru bodo v četrtek veliko govorili o drugem tiru. Odbor za infrastrukturo pripravlja prvo javno predstavitev mnenj o gradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom.

Vsaka driska še ni salmonela

Po dveh minuli teden s salmonelo okuženih šolarjih iz osnovne šole Lucija so v torek v izolsko bolnišnico sprejeli še enega. Ob ponedeljkovem inšpekcijskem pregledu lucijske osnovne šole doslej niso odkrili nič spornega.

Po smučarjih kar takoj kolesarji

Smučarski center Cerkno je v torek za slovo dobil pošiljko 15 centimetrov naravnega snega.

Občina Ajdovščina: “Očitek ni utemeljen”

Računsko sodišče je glede pravilnosti poslovanja pri pridobitvi kapitalske naložbe v družbi Mlinotest Občini Ajdovščina izreklo negativno mnenje.

Do sodbe v 48 urah po aretaciji

Na koprskem okrožnem sodišču v nekaj dneh speljali dva pospešena postopka.

Odvoz odpadkov bo nekoliko dražji

V štirih kraških občinah, kjer za zbiranje in odvoz odpadkov skrbi Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana, se bo ta storitev s prvim majem zvišala.

Skupinsko umetniško udejstvovanje kot potreba

Pisali smo že o petju kot spontani potrebi in najzgodnejši glasbeni dejavnosti v življenju človeka. Naj med primarnimi oblikami izražanja izpostavimo tudi plesno umetnost.

Za pomladni razcvet

Nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 kvalifikacije za EP začela v Izraelu.


Najbolj brano