V novi številki Primorskih novic preberite

Ministrstvo za javno upravo bo staro stavbo uprave za pomorstvo v koprskem mandraču - med domačini je bolj znana kot luška kapitanija - prodalo na javni dražbi ali prek javnega zbiranja ponudb.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Bo pet srečna številka za staro menzo?

Stara menza z baliniščem in pripadajočim 3000 kvadratnih metrov velikim zemljiščem v Komnu bo, če bodo predlog stečajne upraviteljice potrdili tudi upniki, šla že petič na dražbo.

Sprememba na koprski klopi

Koprski nogometni klub ima novega trenerja.

Požar naj bi zanetil cigaretni ogorek

V nedeljo proti večeru se je iznad koprskega mestnega jedra valil gost dim. Malo po 18. uri je zagorelo v pritličnem stanovanju v Ulici pri Velikih vratih. Sosedje in mimoidoči so iz stavbe pravočasno rešili nekaj otrok in dekle.

Meščanom bo na voljo 48 koles

Letos poleti naj bi v Novi Gorici in okolici uvedli izposojo mestnih koles.

Direktor izbran, čeprav razpis še ni končan

V soboto smo poročali, da je nadzorni svet sežanske družbe Inkubator po več kot dveh mesecih tehtanja izbral novega direktorja. A skoraj istočasno so nekateri od desetih neizbranih kandidatov dobili obvestilo, da postopek javnega razpisa ni zaključen.

Matajurc: “S tremi evri Sočo ponižujemo!”

Z delovno skupino v spreminjanje odloka in pravilnika o plovbi po Soči in Koritnici

Hitra cesta Jagodje-Lucija naj še malo počaka

Sodelovanje in složen nastop v Ljubljani sta glavni sporočili včerajšnjega drugega sestanka kluba istrskih poslancev. Še bolj širokega nasmeha je bil gostitelj, župan Danilo Markočič, saj so poslanci govorili o treh “izolskih” projektih.

Skrb za žile lahko prepreči kap in infarkt

Za trdno zdravje sta nujna zdravo ožilje in srce. Na to opozarja evropski dan žil, 13. marec, ko so v novogoriškem Eda centru in izolski bolnišnici zdravstveni delavci brezplačno merili krvni tlak in sladkor, holesterol ter gleženjski indeks.

Tekmujejo in bogatijo drug drugega

Prvi mednarodni mladinski zborovski festival Aegis Carminis, ki je Koper bogatil od četrtka do nedelje, je v dvorano Sv. Frančiška privabil številne obiskovalce.


Najbolj brano