Sprememba na koprski klopi: Nikčević namesto Milinovića

Na sobotnem derbiju tretje slovenske nogometne lige zahod v Tolminu je bilo pestro že med samo tekmo, razvoj dogodkov pa očitno ni bil po okusu gostov iz Kopra, kjer so že zamenjali trenerja.

Na tolminski Brajdi je bilo pestro tudi dogajanje ob igrišču. Foto: Luka Carlevaris
Na tolminski Brajdi je bilo pestro tudi dogajanje ob igrišču. Foto: Luka Carlevaris

TOLMIN, KOPER > Potem ko je na začetku pretekle sezone sedel na klop članske ekipe v primorski ligi, je Damir Milinović prvouvrščene Koprčane vodil le na eni spomladanski tekmi tretje SNL zahod. V Tolminu so se z najbližjimi zasledovalci na lestvici razšli brez zmagovalca, do zastavljenih ciljev pa bo moštvo poskušal pripeljati Novica Nikčević. V klub je prišel pozimi kot klubski oglednik, do nadaljnjega pa bo opravljal tudi vlogo trenerja članske ekipe, ki ji želijo po prelomnem obdobju vodilni (postopoma) povrniti domač oziroma koprski pridih. Na sobotnem obračunu v Tolminu so se neformalni pogovori morda sukali tudi o tem.

Na Brajdi se je zbralo lepo število gledalcev, vidni in slišni so bili zlasti najbolj goreči koprski privrženci. S svojimi zaupniki je dogajanje na zelenici pozorno spremljal tudi Ante Guberac, ki od nedavnega spet predseduje koprskim nogometašem. Med polčasoma se je izbrani družbi pridružil tudi nekdanji koprski župan Boris Popovič. Sicer pa je bilo ob igrišču opaziti precej znanih obrazov, ki so pustili svoj pečat na (primorski) prvoligaški sceni.

Dvoboj so si v živo ogledali tudi nogometaši Gorice, ki so tako in drugače povezani s Tolminom ali Koprom: Matija Kavčič, Andrej Kotnik, Uroš Likar, Mark Gulič ...


Najbolj brano