Vedno bolje, a dela še ne bo zmanjkalo

Občina Vipava, Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina in Ribiška družina Ajdovščina so pred svetovnim dnevom voda, ob prihajajoči pomladi in pred začetkom nove ribiške sezone organizirale skupno čistilno akcijo.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > V devetih krajevnih skupnostih v vipavski občini je po podatkih koordinatorja Jožeta Papeža sodelovalo več kot 300 prostovoljcev. Povabilu vipavskega župana Gorana Kodelje so se pridružila številna društva, družine in posamezniki. V akciji so sodelovali tudi člani Konjeniškega društva Sveti Štefan Vipavska dolina, ki so z dvema vpregama poskrbeli za odvoz vreč z odpadki do zabojnikov. Člani Ribiške družine Ajdovščina so kot že številna leta doslej poskrbeli, da bo manj nesnage tudi v strugah reke Vipave, Hublja in manjših vodotokov.

Kot ugotavlja Nataša Kosmač iz KSD Ajdovščina, se stanje na terenu izboljšuje. “Opažamo, da je črnih odlagališč manj kot v preteklosti. Ljudje so vedno bolj ozaveščeni in večini ni več vseeno. Mislim, da smo k čistejšemu okolju pripomogli tudi z bolj praktičnimi in ljudem prijaznejšimi oblikami zbiranja odpadkov. Danes ni nobene potrebe, da bi gradbeni material, stare pralne stroje ali karoserije puščali v grapah. Čaka pa nas še veliko dela pri plastiki, najlonu.... Če jih sami ne pospravimo, jih bo z naših dvorišč odpihnila burja. Do prve žive meje ali jarka. Zato je super, da smo se povezali. Upamo, da bo tak odziv tudi prihodnjič.”


Najbolj brano