Namerno se je vrgel pod avto

Dolinski karabinjerji so v sodelovanju kolegov iz Ul. Hermet aretirali zaradi goljufije 51-letnega Tržačana D.G.. V torek se je v Istrski ulici v bližini prehoda za pešce namerno vrgel pod avtomobil, ki ga je upravljala mlada ženska.

Karabinjerji so hitro ugotovili, da gre za hišnega pripornika.  Foto: Arhiv Primorskega dnevnika
Karabinjerji so hitro ugotovili, da gre za hišnega pripornika.  Foto: Arhiv Primorskega dnevnika

DOLINA > Trk je bil šibak, ker je vozila počasi. Voznica mu je na mestu nudila prvo pomoč, ponesrečenec pa je odklonil klic reševalcev ter sil javnega reda. “Svetoval” ji je sporazumno in neformalno plačilo povzročene škode, kajti drugače bi ji po njegovih besedah policisti pobrali vozniško dovoljenje in bi ji naložili visoko globo. Predlagal je odškodnino v vrednosti 700 evrov.

Ženska, ki je posumila, da ima moški nekaj za bregom, se je kasneje po posvetu s svojci zaskrbljena obrnila do karabinjerjev. Za plačilo odškodnine pa se je z domnevnim ponesrečencem dogovorila za naslednji dan v nekem javnem lokalu.

Na domenjeni kraj so prišli tudi karabinjerji, in sicer v civilu, ki so medtem ugotovili, da gre za hišnega pripornika. Ko mu je voznica izročila 100 evrski bankovec, so ga obkolili in ga aretirali. Prepeljali so ga v koronejski zapor. Poleg goljufije se bo moral zagovarjati tudi zaradi pobega, ker ni spoštoval obvez hišnega pripora.


Najbolj brano