Koprčani pogledujejo za četrtim mestom

Rokometaše Kopra, ki so sredi tedna po porazu v Velenju pokalne nastope končali pred zaključnim turnirjem četverice, čaka drevi ob 20.30 zadnja tekma rednega dela prve DRL. Gostovali bodo v Škofji Loki.

Rokometaši Kopra bodo drevi gostovali v Škofji Loki  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Rokometaši Kopra bodo drevi gostovali v Škofji Loki  Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFJA LOKA > Najboljšo primorsko rokometno ekipo drevi čaka še zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva. Kljub temu, da so si rumeno-modri že pred tedni zagotovili nastop med najboljšimi šestimi ekipami, so v igri pomembne točke. “Za nas so vse tekme enako pomembne. Če želimo napredovati po lestvici, moramo zmagovati. Ta tekma je še toliko bolj pomembna, ker gre za soseda na lestvici. Z zmago bi Škofjeločanom še nekoliko ušli,” se pomena obračuna v Škofji Loki zaveda kapetan Žiga Smolnik. Škofja Loka je na zadnjih sedmih domačih obračunih slavila kar šestkrat, izgubili so le s Celjani. “Pričakujemo težko tekmo. Vemo, kako dobri so doma, odlikuje jih ekipna igra, kar pomeni, da so ob agresivni igri vsi nevarni za gol. Veliko sodelujejo s krožnim napadalcem in obema kriloma. Vemo, da bo težko, a zmaga je naš edini cilj,” je pred tekmo povedal kapetan koprske ekipe.

Na pokalni neuspeh so Koprčani že pozabili. “Poraz v Velenju na naše nadaljnje nastope ne bi smel preveč vplivati. Premagala nas je močna ekipa, ki je imela še prednost domačega igrišča. Letos smo jih v prvenstvu že ugnali, a v torek je bilo v naši igri preveč napak, da bi uspeh ponovili,” še pravi Smolnik.

Ribnica zamenjala trenerja

V četrtfinalu rokometnega pokala je bilo največje presenečenje zmaga Sviša proti Ribnici s 30:29. Izpad Ribnice ni minil brez posledic, saj je vodstvo drugouvrščene ekipe državnega prvenstva sporazumno prekinilo pogodbo s trenerjem Sinišo Markoto. Ekipo bo do konca sezone vodil dosedanji pomočnik Damjan Škaper. Sicer sta se ob Gorenju in Svišu na zaključni pokalni turnir uvrstila še Celje PL in Krka.

Pred rumeno-modrimi je do konca sezone še enajst ligaških tekem. Trenutno so peti, zbrali so 25 točk. Pred Škofjo Loko imajo tri točke naskoka, za četrtim Mariborom pa zaostajajo za eno.


Najbolj brano