V novi številki Primorskih novic preberite

Stroji v pralnici zaposlitvenega centra Štefanov zavod na Vogrskem so se ustavili. Iz Varstveno delovnega centra (VDC) so jim namreč dokončno sporočili, da perila ne bodo več pošiljali k njim. Razlog je v nezakonitostih, ki so se zgodile ob sklenitvi pogodbe pred tremi leti.

 Nad pralnico na Vogrskem visita senca nezakonitega javnega 
naročila in nevarnost odpovedi pogodbe o pranju perila za VDC. Foto: Leo Caharija
Nad pralnico na Vogrskem visita senca nezakonitega javnega naročila in nevarnost odpovedi pogodbe o pranju perila za VDC. Foto: Leo Caharija

Šest ovadenih, za 784.000 evrov škode

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili šest oseb zaradi utemeljenega suma storitve 22 kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Gre za osebe, vpletene v afero z izplačevanjem dodatkov nekaterim zaposlenim na ljubljanski Filozofski fakulteti.

Župana krepita svoji ekipi

V kratkem bo novogoriški župan Klemen Miklavič okrepil svojo ekipo, v koprski občinski upravi pa se je znova zavrtel kadrovski vrtiljak in s položaja od nesel predstojnico urada za gospodarske javne službe in promet Natašo Likar.

Proti nezakonitim prehodom meje

Krajani Jelšan in ostalih krajevnih skupnosti, ki so najbolj izpostavljene ilegalnim prehodom migrantov, so ustanovili Civilno iniciativo za varovano mejo.

Berlin in Nova Gorica med vidnimi in nevidnimi zidovi

Kje ste bili pred tridesetimi leti, ko je padel Berlinski zid? Kje ste bili pred petnajstimi leti, ko je padla ograja med Novo Gorico in Gorico?

Jaka Bizjak: “Oskrba starostnika je delo 24 ur na dan in 365 dni v letu”

Sekretar skupnosti socialnih zavodov z 99 domovi za starejše občane, Jaka Bizjak, z mlado ekipo skuša s problemi preobložen voz domov in starostnikov potegniti naprej.

S pomladjo v Portorožu cveti prenova

Po Portorožu je zdaj še videti veliko delovnih kombinezonov, a pleskarji, gradbinci in mizarji se bodo kmalu umaknili.

Smejmo se sovraštvu

Gledališka Geneza, Pasijon in “backstage” komedija, vse to hkrati bodo Goldbergove variacije, napovedujejo v Slovenskem stalnem gledališču Trst, kjer bodo Taborijevo komedijo iz leta 1991 na velikem odru premierno uprizorili v petek ob 20.30.

Primorska v polfinalu z Borcem iz Čačka

Za ambicije koprskega košarkarskega kolektiva prihajajo odločilni tedni.


Najbolj brano