Primorska v polfinalu z Borcem iz Čačka

Za ambicije koprskega košarkarskega kolektiva prihajajo odločilni tedni. Konec rednega dela lige Aba 2 je odgovoril le še na vprašanje, kdo bo v tekmovanju četrti in s tem zadnji polfinalist.

Košarkarji Primorske bodo na poti v ligo Aba1 najprej morali 
preskočiti čačanski Borac. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Košarkarji Primorske bodo na poti v ligo Aba1 najprej morali preskočiti čačanski Borac. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Sredini večerni tekmi, ki sta o tem odločali, sta četrto mesto prinesli Borcu iz Čačka. Možnosti je imel tudi beograjski Dynamic, ki pa bi ob zmagi nad Lovčenom potreboval tudi zmago Sutjeske nad Borcem. Lovčen je Beograjčane premagal z 89:82. Borac je (pred 2200 gledalci!) v neposrednem dvoboju z enim od tekmecev za četrto mesto zelo prepričljivo ugnal Sutjesko z 92:68. Pravijo, da je Borac prikazal najboljšo tekmo sezone, to potrjujejo tudi besede trenerja Jovice Arsića, ki govori tudi o vrhunskem vzdušju v ekipi. “Primorska vstopa v polfinale kot favorit, toda naše moštvo je dvignilo formo ravno pravi trenutek in lahko smo veliki optimisti, ker vse prihaja na svoje mesto,” so besede Arsića, ob katerih v taboru tekmeca gotovo ne morejo biti mirni.

V Kopru so zagotovo navijali za drugačen razplet, torej da bi v polfinalu dobili Dynamic, ki je bil od vseh možnih tekmecev najbolj ranljiv. Po skoraj letu dni od končnice prve sezone druge regionalne lige se torej znova vračajo v Čačak, ki je gostil lanski finalni turnir. Ta pa se ni končali s pričakovanim zmagoslavjem Borca. Čeprav je imel močan veter v hrbet, tudi nekaterih iz vodstva lige Aba, pa je šlo za račun brez Krke, ki je presenetila vse, nazadnje tudi Primorsko v finalu.

Letos finalnega turnirja ni. V polfinalu bodo igrali na dve zmagi, prednost igrišča ima Primorska. Zelo pomembna bo že prva tekma prihodnjo sredo v Bonifiki, kajti zmagati v Čačku je vselej težko. Če bo izid po dveh tekmah 1:1 v zmagah, sledi naslednji teden (četrtek, 28. marca) še odločila tekma v koprski Bonifiki. Drugi polfinalni par je Spars Sarajevo : MZT Skopje, prednost domačega igrišča imajo Sarajevčani.


Najbolj brano