Razpis za direktorja Okolja Piran: deseterica izpolnjuje pogoje

Med 14 prijavljenimi na razpis za mesto direktorja Okolje Piran jih deset izpolnjuje pogoje. Tako pravi predsednik nadzornega sveta javnega podjetja Robert Gregorič in napoveduje, da bodo imeli v ponedeljek z njimi razgovore.

Med tistimi,  ki izpolnjujejo razpisne  pogoje,  je zdajšnji direktor 
Alen Radojkovič, kdo je preostala deveterica, pa ni znano. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Med tistimi, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, je zdajšnji direktor Alen Radojkovič, kdo je preostala deveterica, pa ni znano. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > Šest članov nadzornega sveta bo prisluhnilo vsem desetim, dali jim bodo 20 do 25 minut, da predstavijo razvojni program podjetja, ki so ga priložili prijavi. Med tistimi, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, je zdajšnji direktor Alen Radojkovič, kdo je preostala deveterica, pa ni znano, saj jih Robert Gregorič ne razkriva.

V javnosti kljub temu kroži nekaj imen, med katerimi sta direktor občinske uprave Aleš Buležan in nekdanji poslanec SMC Marko Ferluga, ki je od začetka leta direktor Doma paraplegikov v Pacugu. Pri obeh smo želeli preveriti informacijo, vendar se prvi ni hotel opredeljevati, drugi, podobno, zadeve ne komentira.

Med posamezniki, ki bi jih utegnil zanimati direktorski stol v javnem podjetju, nekateri omenjajo tudi brata Dobravc, Aleša, ki svetuje županu Đeniu Zadkoviću, čeprav ni zaposlen kot svetovalec, in Dejana, vendar oba zagotavljata, da ju vodenje Okolja ne zanima. Da se za to funkcijo ne potegujeta, pravita tudi Andrej Korenika, ki se je na jesenskih volitvah potegoval za župana iz vrst SMC, in občinski svetnik Gibanja za občino Piran, Kristijan Cerovac.

In kaj bo sledilo razgovoru? Še pred koncem prihodnjega tedna se bodo v nadzornem svetu odločili, kateri kandidat jih bo najbolj prepričal, skladno s statutom Okolja bodo njegovo ime predlagali občinskemu svetu v potrditev. Preden bodo o njem glasovali svetniki, se bo o njem izrekla tudi komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo predsednik Karlo Radovac, Dina Kolar (oba Gibanje za občino Piran), Marina Sorta (Piran je naš), Nadia Zigante (italijanska narodna skupnost) in Robert Fakin (lista Tomaža Gantarja Naš kraj).


Najbolj brano