V novi številki Primorskih novic preberite

V kompleksu Talasa Strunjan so zaprli dolgoletno restavracijo Primorka in odstranili igrišče za košarko oziroma mali nogomet, ki so ga uporabljali tudi krajani.

 Foto: Mirjana Cerin
Foto: Mirjana Cerin

Burni odzivi na podelitev zlatega znaka civilne zaščite Damjanu Barutu

“Tak človek je za kaj drugega, ne pa za zlato priznanje,” je po novici, kako je Damjan Barut, ki je izolskim gasilcem novembra lani vrnil neupravičeno prisvojenih 30.000 evrov, prejel zlati znak civilne zaščite, dejal častni predsednik bovške gasilske zveze Miro Bozja.

Žabam bo ostal dom, podjetnikom pa prostor

Čeprav je na območju načrtovane poslovne cone v Kromberku tudi varovano mokrišče, ki je dom ogroženima vrstama dvoživk, to ne bo zavrlo velikega projekta novogoriške občine.

Rojc: “Takšno glasovanje je čudež”

Tri glavne prednostne naloge ilirskobistriške občine v novem mandatu so nov vodovod Ilirska Bistrica-Rodik, komunalno urejanje in dokončanje oziroma ureditev šolskih stavb.

Policisti sredi zaliva rešili jadrnico s študenti

“Vse se je dobro izteklo in tudi situacije, ko na morju ne gre vse po načrtih, so šola za naše pomorce,” je po srečnem koncu avanture sredi Piranskega zaliva dejal Peter Vidmar s Fakultete za pomorstvo in promet.

Heker s pajdašem okradel igralnico

Z vdori v informacijske sisteme je pred dobrimi petimi leti 41-letni Kraševec s pajdašem iz Italije igralnico na Krasu oškodoval za nekaj več kot deset tisoč evrov in povzročil precej skrbi podjetju, ki je skrbelo za vzdrževanje njihovih informacijskih sistemov.

Štefan Hadalin je z mislimi že v prihodnji sezoni

Član SK Dol Ajdovščina Štefan Hadalin je konec tedna na tekmah svetovnega pokala na vitranški strmini želel priti med elito v slalomu in do točk v veleslalomu, a je ostal daleč od vrhunca sezone na SP.

Akustične preobleke punk-rock uspešnic

Ajdovska punk-rock skupina Elvis Jackson velja za eno najuspešnejših domačih zasedb, ki si je slavo prislužila tudi na mnogih koncertnih prizoriščih zunaj Slovenije.


Najbolj brano